Ana SayfaÜnlülerSezen Aksu'dan alkışlanacak hareket

İlgili Postlar

Sezen Aksu’dan alkışlanacak hareket

Sezen Aksu’dan alkışlanacak hareket… Ünlü sanatçı Sezen Aksu, alkışlanacak bir harekete imza attı. Birçok kişiye örnek olan Aksu, herkesin takdirini kazandı. Sezen Aksu’nun takdir edilen alkışlanacak hareketi ne oldu? Ünlü sanatçı nasıl örnek oldu? Detaylar haberimizde…

Sertap Erener’den ünlü sanatçı Sezen Aksu’ya Gönderme!

Sezen Aksu’dan Adile Naşit hatıra ormanı

Sanat dünyasının ‘minik serçe’si usta sanatçı Sezen Aksu, yine alkışlanacak bir davranışa imza attı. Herkese örnek olacak olan Aksu, takdir kazandı. Sezen Aksu, 1987 yılında yaşamını yitiren usta Yeşilçam sanatçısı Adile Naşit için hatıra ormanı kurdu.

Sezen Aksu kimdir?

Sezen Aksu sayesinde fidanlar hayat buluyor

Sezen Aksu, merhum sanatçı Adile Naşit anısına, TEMA Vakfı aracılığıyla 5 bin fidanlık bir hatıra ormanı kurdu. Orman Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı işbirliği ile Denizli’de tesis edilen sahalara kızılçam türü fidan dikimleri gerçekleşti. 2 bin 152 adedi Çal ve 2 bin 848 adedi ise Sundurlu’da bulunan iki ayrı ağaçlandırma sahasına dikilen fidanlar, Sezen Aksu sayesinde hayat buluyor.

Manisa Salihli Gökköy Hatıra Ormanı’na da fidan diktirmişti

Daha önceden de böyle faaliyetler gerçekleştiren Sezen Aksu, 2013 yılı boyunca verdiği konserlerinden elde edilen gelirlerin bir bölümünü TEMA Vakfı’nın Manisa Salihli Gökköy Hatıra Ormanı’na aktarmış, toplam beş bin fidan diktirmişti.

Sezen Aksu’nun hatıra fidanları

Sezen Aksu, 2008 yılında değerli müzik adamları Şerif Yüzbaşıoğlu, Onno Tunç ve Uzay Heparı’nın adlarına 4 bin adet fidanı TEMA Vakfı’nın Antalya Döşemealtı Hatıra Ormanı’nda, 2015 yılında ise söz yazarı Aysel Gürel adına Balıkesir Kepsut’ta 5 bin adet fidanı Aysel Gürel Hatıra Ormanı’nda fidanlar diktirmişti.

Binlerce fidan

Sezen Aksu’nun, Adile Naşit adına tesis edilen sahalar ile birlikte diktirdiği fidan miktarı 19 bine ulaşırken, usta sanatçı bu davranışları ile herkese örnek oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler