Ana SayfaKimdirSevtap Özaltun Kimdir?

İlgili Postlar

Sevtap Özaltun Kimdir?

Oyuncu Sevtap Özaltun kimdir? Gülizar dizisinde ‘Mine’ rolünde yer alan oyuncu Sevtap Özaltun kimdir? Ulan İstanbul, Sevda Kuşun Kanadında, Fatmagül’ün Suçu Ne? Canım Ailem gibi dizi yapımlarında roller almış olan Sevtap Özaltun kimdir? Tiyatro, dizi, sinema ve reklam filmi oyuncusu Sevtap Özaltun kimdir?

Sevtap Özaltun, 12 Eylül 1984’te Artvin’de doğmuştur. 1.62 boyunda ve Başak burcudur. Şogen Film-Müzik-Prodüksiyon Ajansında çalışmaktadır.

2001 yılında, ilk kez BASAT Bakırköylü Sanatçılar Derneğinde tiyatro çalışmalarına başlamıştır. İstanbul Haliç Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden 2009 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinden sonra 2 yıl çeşitli tiyatrolarda görevler almıştır.

Sevtap Özaltun kimdir

Güzel oyuncu, profesyonel olarak ilk TV oyunculuğu kariyerine; 2008 yılında ATV’de yayınlanan baş rolünde Uğur Yücel‘in yer aldığı “Canım Ailem” dizisinde rol alarak başlamıştır. 2010 yılında; Kanal D’e ekranlara gelen, Beren Saat ve Engin Akyürek’in baş rolünde oynadığı “Fatmagül’ün Suçu Ne?” adlı dizi filmde canlandırdığı ‘Asu-Hacer’ karakteriyle daha çok tanınmıştır. 2014 yılında ekranlarda sunulmuş olan baş rollerinde Uğur Polat, Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil ve Kaan Yıldırım‘ın oynadığı “Ulan İstanbul” adlı TV dizisinde rol alarak popülerlik kazanmıştır. Sonraki yıllarda da birçok başarılı dizi film yapımında oyunculuğuna devam etmiştir.

2012 yılında “Oyun Sandalı” adlı tiyatro ekibini kurdu. Bu oyun ekibiyle; 2012-2013 sezonunda senaryo ve yönetmenliğini kendisinin üstlendiği “Hayyam” oyunuyla seyirci karşısına çıktı. İstanbul Yeni Sahne’de tiyatro oyunculuğu serüvenine devam etmiştir.

Sinema oyunculuğuna ise 2011 yılında vizyona giren “Devrimden Sonra” adlı sinema filmiyle başlangıç yapmıştır. Sonrasında, 2014 yılı Aralık ayında “Yağmur: Kıyamet Çiçeği” adlı sinema filminde Altan Erkekli, Engin Hepileri, Hüseyin Avni Danyal, Erkan Kolçak Köstendil, Settar Tanrıöğen gibi usta oyuncularla ile birlikte rol almıştır.

Sevtap Özaltun; tiyatro, dizi ve sinema filmi oyunculuğunun yanı sıra tiyatro oyunu senarist ve yönetmenliği, reklam filmi oyunculuğu yapmaktadır. Turkcell, Bebelac, Yapı Kredi ve Sakız reklamlarında rol almıştır.

Sevtap Özaltun Çalışmaları



Bugün Doğan Ünlüler

Rol Aldığı Dizi Filmler

Hakkını Helal Et (2007), Canım Ailem (2008-Ahsen-1. Sezonda), Fatmagül’ün Suçu Ne? (2010-2011-Asu/Hacer-2 sezon boyunca) A.Ş.K. (2013-Ece), Ulan İstanbul (2014-Derya), Sevda Kuşun Kanadında (2016-Tümay), Gülizar (2018-Mine)

Rol Aldığı Sinema Filmleri

Devrimden Sonra (2011-Elif), Yağmur: Kıyamet Çiçeği (2014-Seher), Düş Kırgınları (2017-Mülteci)

Tiyatro Çalışmaları

Son Zenne (2015-Nesime), Hayyam (2012-2013-Yönetmen, Senarist, Oyuncu)

 

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler