Ana SayfaDünya“Sevgi ve Para Arasında Ana Baba Olmak” Raflarda Yerini Aldı...

İlgili Postlar

“Sevgi ve Para Arasında Ana Baba Olmak” Raflarda Yerini Aldı…

Ekonomi profesörü Fabrizio Zilibotti ve Matthias Doepke  yazdığı  The Kitap Yayınları etiketiyle çıkan “ Sevgi ve Para Arasında Ana Baba Olmak” kitapta ebeveynlerin çocuk yetiştirmede ekonomik boyutun önemi anlatılıyor. İşte Detaylar..

“Sevgi ve Para Arasında Ana Baba Olmak” Raflarda Yerini Aldı…

Her çocuk, kültürden kültüre nesilden nesile ve ekonomik şartlarlardan dolayı farklı yetişir. The Kitap Yayınları etiketiyle çıkan  “Sevgi ve Para Arasında Ana Baba Olmak” kitapta, ekonomi profesörü olan yazar Fabrizio Zilibotti  ve Matthias Doepke şimdinin ebeveynleri hem de geçmişin çocukları olarak kendi deneyimlerini ve araştırmalarını paylaşıyor. Kendi ebevynlerinden çok farklı bir ebeveyn olduklarını farket eden yazarlar, farklı olma nedenlerini şuan çocuklarının dünyası ile aynı şartlara sahip  olmadıklarını bu sebeple farklı bir dünya da yetiştirildiklerini anlatıyor.

Kültürel Ve Ekonomik Eşitsizlik Sorgulanıyor

3 bölümden oluşan kitapta 1. bölümde ebeveynlik uygulamalarının ülkeler arasında farklılığı, ülkeler arasındaki ekonomik teşvik farklılığı ve gelişmiş ekonomilerdeki sınıf farklılıklarıyla ebeveyn seçimleri anlatılırken 2. bölümde, bugün ebeveynlerin çoğu çocukları uygunsuz bir şey yaptığında onları sert bir şekilde disipline etmekten kaçınırken, yüzyıllar boyunca otoriterliğin neden bu kadar popüler olduğu ve aynı perspektiften hareketle ebeveynlikteki toplumsal cinsiyet rollerinin dönüşümünü, ekonomik gelişim sürecinde geniş aileden çekirdek aileye geçişi, ebeveynlerin çocuk işçiliğine karşı değişen tutumlarını ve hatta sosyal sınıflar arasında farklı tercih ve değerlerin oluşumunu sorgulanıyor. 3. bölümde ise zengin ve yoksul aileler arasındaki ebeveynler arası uçurumun farklı sosyal çevreden gelen çocuklar için
fırsat eşitsizliği yarattığı anlatılıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler