Ana SayfaKimdirSerkan Çağrı Kimdir?

İlgili Postlar

Serkan Çağrı Kimdir?

Serkan Çağrı kimdir? Ünlü klarnetçi Serkan Çağrı kimdir? Serkan Çağrı nerede doğdu? Hangi gün doğdu? Serkan Çağrı hangi burç? Ünlü klarnetçi aslen nereli? Serkan Çağrı, hangi albümleri çıkarttı? İşte Serkan Çağrı kimdir ile ilgili haberimiz ve tüm detaylar…
Bugün Doğan Ünlüler

Serkan Çağrı hangi tarihte doğdu? Nerede Doğdu? Serkan Çağrı hangi burç? Aslen nereli?

Serkan Çağrı, 2 Haziran 1976 tarihinde Edirne, Keşan’da dünyaya geldi. İkizler burcu olan Serkan Çağrı, aslen Niğde’lidir.

Serkan Çağrı Kimdir?

İlk, orta ve lise öğretimini Edirne’de tamamlayan Serkan Çağrı, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’nı kazandıktan üç yıl sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvar bölümüne geçiş yaptı. Aynı üniversitede eğitim görevlisi olarak çalışmaya başlayan Serkan Çağrı, 4 sene boyunca klarnet öğretmenliği yaptı. Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Musikisi Bölümü’nde yüksek lisans öğrenimini tamamladıktan sonra şimdilerde yine Haliç Üniversitesi’nde Türk Musikisi Bölümü’nde klarnet dersleri vermektedir.

Henüz 7 yaşındayken klarnetle tanışan sanatçı, 13 yaşına geldiğinde, geleneksel Erguvan Festivali kapsamında düzenlenen ve katılımcıların yaş ortalamasının 40 olduğu En İyi Klarnet İcracısı Yarışmasında özel ödüle layık görüldü.

Konser çalışmalarının yanı sıra bir yandan da akademik faaliyetlerini devam ettiren sanatçı “Klarnetin Avrupa ve Türkiye’deki Tarihsel Gelişimi” konusunda araştırmalarda bulundu. Bu araştırmaları sırasında rastladığı, klarnetin en eski atası olarak bilinen ve bir barok dönem enstrümanı olan “chalumeau” (şalümo) yu Türkiye’ye tanıtan, konserlerde ve albüm kayıtlarında kullanan ilk ve tek enstrümanist oldu. Ayrıca klarnet üzerine yazdığı makaleler çeşitli dergilerde yayınlandı.

Dünyanın önde gelen nefesli enstrüman firmalarından AMATİ-DENAK, Serkan Çağrı tarafından tavsiye edilen yeni perde tasarımını uygulayarak ürettiği yeni klarnet modeline “Serkan Çağrı Model” ismini verdi. Böylece Serkan Çağrı, klarnette bir dünya markası olarak da müzik literatüründe yerini aldı.

Ebru Çağrı ile mutlu bir birliktelikleri olan Serkan Çağrı’nın iki erkek çocuğu bulunmaktadır.

Serkan Çağrı’nın albümleri

  • Sır – Yılı: 2016 – Yapım: Notist Müzik Yapım
  • Hüseyin Karadayı & Serkan Çağrı – Endorphin Yılı : 2011 Yapım : DMC Music
  • Serkan Çağrı&Rumeli Band Yılı : 2011 Yapım : Notist Müzik Yapım
  • Şükrü Tunar Eserleriyle. Yılı : 2009 Yapım : Sony – BMG Music.
  • Âlâ. Yılı : 2008 Yapım : Sony BMG Music.
  • Nefesim Yılı : 2005 Yapım : Akustik Yapım.
  • Bekar Gezelim (Grup Laçin üyesi olarak) : 1998 Yapım : İdoBay Müzik
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler