Ana SayfaÜnlülerSerenay Sarıkaya haklı bulundu '15 yaşında bu hayatın içine sokuldu'

İlgili Postlar

Serenay Sarıkaya haklı bulundu ’15 yaşında bu hayatın içine sokuldu’

Esline Ajans’ın Serenay Sarıkaya’ya açtığı izni olmadan dizi ve reklamlarda oynadığı iddiasıyla 3 bin 500 liralık tazminat davasında bilirkişi incelemesini tamamladı. Sarıkaya’nın 15 yaşında hiçbir şey bilmeden ticari hayatın içine sokulduğu görüşüne bilirkişi raporunda yer aldı. Detaylar haberimizde…

Serenay Sarıkaya ve Kerem Bürsin’den ayrılık açıklaması

Serenay Sarıkaya davası

Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya’ya 3 yıl önce Esline Manken Fotomodel ve Moda Organizasyon şirketi tarafından açılan davanın İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açıldı. Davada, ajansla, Serenay Sarıkaya arasında 11 yıl önce bir sözleşme imzalandığı belirtildi ve “Sözleşme imzalandığı tarihte Serenay Sarıkaya reşit olmadığı için vekili olarak annesi Ümmühan Seyhan sözleşmeyi imzaladı. Ajans ile 5 yıllık sözleme imzalayan Serenay Sarıkaya’nın bu süre içerisinde tanınırlığı arttı. Ancak Sarıkaya, Türkiye’de tanınan bir manken ve oyuncu olmasında ciddi emek ve katkı sağlayan Esline Ajans’ın izni olmadan dizi ve reklamlarda oynadı.” ifadelerine yer verildi.

Serenay Sarıkaya kimdir?

Ajans’ın, izin almadan dizi ve reklamlarda oynayan Serenay Sarıkaya’ya yüzde 20 ajans hizmet bedelinin ödenmesi için ihtarname gönderdiği, ancak Sarıkaya’nın ihtarnameye cevap vermediği ve bunun üzerine sözleşmeye aykırı davrandığı gerekçesiyle dava açtıkları ifade edildi. Esline Ajans’ın avukatı Ayşe Gül Hanyaloğlu, “Davalı, müvekkil ajansın izni olmadan sözleşmeye aykırı davranarak reklam ve dizi filmlerde oynamıştır. Müvekkil ajans, davalı Serenay Sarıkaya’nın Türkiye’de tanınan bir manken ve oyuncu olmasında ciddi emek ve katkı sağlamıştır. Davalıdan şimdilik 3 bin 500 liranın tahsilini istiyoruz.” diye konuştu.

Bilirkişi raporu hazırlandı

Esline Ajans’ın iddialarında haklı olup olmadığı, oyuncu Serenay Sarıkaya’nın sözleşmeyi haksız olarak ihlal edip etmediğinin tespit etmek isteyen mahkeme, dosyayı bilirkişiye gönderdi. Telif Hakları, Tiyatro ve Canlı Gösteriler Uzmanı Ali Yaylı, Denetçi Özgen Örek ve Reklam ve Halkla İlişkiler Uzmanı Ömer Yılmaz isimli bilirkişiler tarafından 16 Mart 2018 tarihinde hazırlanan bilirkişi raporunda, davalı Serenay Sarıkaya’nın 15 yaşında bir kız çocuğuyken hiçbir şey bilmeden bu sektörün içine sokulduğu ifadeleri yer aldı. Ayrıca, iddia edildiği gibi Serenay Sarıkaya’nın 15 yaşında mankenlik eğitiminden geçtiğine ilişkin herhangi bir belgeye rastlanılmadığı da belirtilerek “15 yaşında bir kız çocuğunun(anlaşıldığı kadarıyla) hemen hemen hiçbir şey bilmeden bu ticari hayatın içine sokulduğu anlaşılmaktadır. Ajansın 2008 yılından sonra Serenay Sarıkaya için iş anlaşması yapmadığı anlaşılmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Hazırlanan raporda, “Serenay Sarıkaya’nın 2011 yılından itibaren ilk yılı olmasına karşın çok iyi kazandığı görülmektedir. Buna karşın davalı şirketin de çok düşük gelir elde ederek zarar ettiği anlaşılmaktadır.” dendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler