Ana SayfaKimdirSalih Memecan Kimdir?

İlgili Postlar

Salih Memecan Kimdir?

“Sizinliker”, “Limon İle Zeytin” gibi karikatür kitaplarının yaratıcısı Salih Memecan kimdir? Salih Memecan kaç yaşında? Salih Memecan aslen nereli? Salih Memecan hangi burç? Salih Memecan hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Salih Memecan Kaç Yaşında? Salih Memecan Aslen Nereli? Salih Memecan Hangi Burç?

Salih Memecan 2 Eylül 1952 senesinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbullu olan Salih Memecan Başak burcudur.

Salih Memecan Kimdir?

Salih Memecan eğitim hayatının büyük bir kısmını İstanbul’da tamamlamıştır. Lise son sınıfta California’dan burs alarak orada mevzun olan Salih Memecan, karikatürlerini dergi ve gazetelerde 1968 senesinde yayınlamaya başlamıştır. Liseyi bitirdikten sonra “Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesi”ni kazanmıştır. Ardından yüksek lisansını da ODTÜ’de yapan Salih Memecan, doktorasını Amerika’nın Pennyslvania Üniversitesi’nde yapmıştır.

Akademik hayatı boyunca dergi ve gazetelerde karikatürler yayınlamaya devam eden Salih Memecan, 1998 senesinde ailesiyle birlikte Ner York’a yerleşmiş ve karikatürlerini oradaki evinden çizerek Türkiye’ye yollamaya devam etmiştir. 2007 senesinde Türkiye’ye geri dönen Salih Memecan, 2010 senesinde “Mart Yayıncılık” adını verdiği medya şirketini kurmuştur.

Salih Memecan Karikatürleri

  • Sizinkiler
  • Limon ile Zeytin
  • Bizimcity
  • Çözüme Giden Yol
  • Limon
  • Bul Çöz Eğlen
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler