Ana SayfaYaşamRus turistler Türkiye'den vazgeçemiyor

İlgili Postlar

Rus turistler Türkiye’den vazgeçemiyor

Türkiye’nin siyasi ilişkilerinin Rusya ile düzelmesi turizm sektörüne de olumlu katkılar yaptı. Rusların bu yıl rekor kırması bekleniyor.

Rusya’dan Türkiye’ye tatil için gelen turistlerin vazgeçilmez yerlerinden olan Antalya’da bu yıl Rus bereketi yaşanıyor. Özellikle son 2 yıllık süreç içerisinde Türkiye’deki turizm sektöründe olumsuz gelişmeler yaşanırken son yılda yaşanan olumlu gelişmeler iki ülke arasındaki buzları da eritti. Tur operatörleri tarafından düzenlenen Türkiye tatil seçeneklerine ilgi oldukça fazla olurken bu yıl rekorun kırılabileceği belirtildi.

Şimdiden oteller dolmaya başladı

Kemer ve yakın ilçelerde tatil yapan Rus turistler şimdiden kum, deniz ve güneşin keyfini yaşamaya başlarken Antalya geceleri de renklenmeye başladı.

Turistler memnun!

Bölgede turistlerle yapılan görüşmelerde tatil konusunda Türkiye’den oldukça memnun oldukları görülürken konuyla ilgili açıklama yapan turist Karina Romdnchenko (24), “İlk defa Türkiye’ye geliyorum. Çok beğendim. Kesinlikle tekrar geleceğim. Çünkü Türkiye çok rahat bir yer. Özellikle gençler için çok iyi bir tatil yeri. Herkesi Türkiye’ye tatil yapmaya çağırıyorum” dedi.

Rus turistler “Mükemmel bir yer”

Daha önce 2 defa Türkiye’ye gelen ve bu yıl da Türkiye’yi tercih eden bir diğer turist Sveta Konyaeva (30) ise , “Mükemmel bir yer. Tertemiz deniz, enteresan gezi noktaları var, yatla görebileceğiniz muazzam yerler var. Gençler için mükemmel bir tatil olanağı. Bu nedenle bu yıl Türkiye’ye rekor derecede Rus turist geleceğine inanıyorum” dedi.

4 ayda 1.2 milyon turist geldi

2018 yılına çok iyi bir şekilde giriş yapan Antalya, yılın ilk dört ayı itibari ile 1.2 milyon yabancı turisti ağırladı. Gelen turistlerin yarısı Alman olurken yarısı de Rusya oldu. Tatil konusunda Türkiye’yi tercih eden diğer ülke Almanya olurken hem Almanya hem de Rusya için bu yıl umutlar oldukça fazla. Gelen rakamlara göre bu yıl turizm açısından verimli geçecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler