Ana SayfaDünyaRuhsal Hastalıklarını Cesurca Açıklayan 7 Ünlü

İlgili Postlar

Ruhsal Hastalıklarını Cesurca Açıklayan 7 Ünlü

Ruhsal hastalıklarını cesursa açıklayan 7 ünlü! Özel hayatlarında ki sorunları genellikle saklamasına alıştığımız ünlüler, konu özellikle ruhsal sıkıntılar olunca sır küpüne dönüşüyor. İşte yaşadığı ruhsal hastalıklarla mücadele eden ve bunun hakkında konuşmaktan çekinmeyen 7 ünlü…

Ruhsal Hastalıklarını Cesurca Açıklayan 7 Ünlü

Ruhsal hastalıklarını cesursa açıklayan 7 ünlü! Genellikle hep mutlu halleri ile basına yansıyan, sosyal medya hesaplarından çekilmiş eğlenceli fotoğraflarını paylaşan ünlüler de aslında bir sürü ruhsal rahatsızlıkla mücadele ediyor. İşte o mücadelelerini paylaşan 7 ünlü!

1 Nurseli İdiz

Tiyatro ve dizi dünyasının usta ismi Nurseli İdiz, “Bende bipolar var. Bu hastalığı alkolizm ile karıştırıyorlar, beni yıllarca alkolik ilan ettiler oysa ki ben bu hastalığın pençesindeyim” diyerek hastalığını anlatmıştı.

2 Yeşim Salkım

Yeşim Salkım kimdir?

Konuk olduğu bir programda ağır bir depresyon geçirdiğini ifade eden Yeşim Salkım, “Depresyondaydım. Doğruyu göremiyordum. Ailem beni uyardı ama aile uyarınca pek inanmıyoruz. O dönemi yaşanmamış sayıyorum. Yok edebilsem, hayatımın son 7 senesini bir çırpıda atmak isterim. Her şeye şu andaki aklımla, tecrübemle duygularımla yeniden başlamak isterim” diyerek 7 sene tedavi gördüğünü söylemişti.

3 David Beckham

“Her şeyin düz bir çizgide olması gerekiyor” diyerek durumunu özetleyen David Beckham, obsesif kompülsif bozukluk rahatsızlığına sahip. Bu hastalık, insanın her şeyi tekrar tekrar kontrol etmesine ve tekrar tekrar belirli rutinler gerçekleştirme ihtiyacı duymasına sebep oluyor.

4 Onur Büyüktopçu

Onur Büyüktopçu Kimdir?

Panik atak rahatsızlığı yaşayan oyuncu Onur Büyüktopçu, uzun uğraşlar sonrasında bu rahatsızlığı atlatabilmiş. Panik atak sırasında kişi açıklanamayan, büyük endişe ve korku hissediyor. Bu duygulara genellikle ateş, kusma, aşırı terleme ve baygınlık hissi de eşlik ediyor.

5 Ryan Reynolds

Çocukluğundan beri kaygı bozukluğu rahatsızlığı ile başa çıkmaya çalışan Reynolds’ın , oynadığı Deadpool filminden sonra hastalığı zirveye ulaşmış. Hayranlarını hayal kırıklığına uğratmaktan korkan oyuncu, günlerce uyumamış. En sonunda sinir krizi tanısı konan usta oyuncuya doktorlar ve eşi yardımcı olmaya çalışıyor.

6 Michael Phelps

Ünlüler için en zor durumlardan biri yaşadıkları ruhsal sorunları anlatmak olsa gerek.
Amerikalı olimpiyat şampiyonu ve yüzücü Michael Phelps’e, 9 yaşındayken DEHB tanısı konmuş. Öğretmenlerinden biri, Phelp’in bu hastalık yüzünden hayatta asla başarılı olamayacağını söylemiş. Phelps ise, hastalığıyla başa çıkmak için birkaç yıl ilaç kullanmış, ancak annesi Debbie onu yüzmeye teşvik edince semptomlarıyla başa çıkmak daha kolay olmuş.

7 Demi Lovato

Ünlü şarkıcı Demi Lovato, 6 yıllık sevgilisinden ayrılınca bulimia (yeme bozukluğu) hastalığına yakalanmış. Bulimia, yemekten sonra kusmanın tetiklenmesi ve kişinin kilosu hakkında abartılı bir endişe duyması anlamına geliyor.
Demi hastalığı ile başa çıkmayı başardı ve hatta diğer insanlara bulimia gibi zor bir sorunun çözülebileceğini göstermek için bir belgesel çekti. Bugün hala iyileşme aşamasında. Şimdilerde kilosunu sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersizle kontrol ediyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler