Ana SayfaKimdirRıza Akın Kimdir?

İlgili Postlar

Rıza Akın Kimdir?

Özellikle Cesur Yürek adlı dizideki Harbi karakteri ile tanınan Rıza Akın kimdir?

Türkiye’nin önemli oyuncularından birisi olan Rıza Akın, pek çok dizide yer alarak iyi bir kariyer yaratmış durumda. Tiyatrodan gelmenin avantajını yaşayan Rıza Akın, sahne performanslarıyla da göz doldurmuştu.


Bugün Doğan Ünlüler

Rıza Akın Kimdir, Hangi Yıl Doğdu?

Rıza Akın 15 Eylül 1957’de doğdu. Adana doğumlu olan ve Adana’ya özel bir ilgi duyan oyuncu, ilk olarak burada oyunculuğun ilk adımlarını attı. Adana’da faaliyet gösteren çeşitli kurumlarda yer alan ve dönem dönem yöneticilik yapan Rıza Akın, tiyatro faaliyetlerini geliştirmek ve oyunculuk alanında ilerleyebilmek adına Ankara bölgesine geçiş yaptı. Ankara geçişi sonrasında burada Ankara Birlik Tiyatrosu’na dahil olan Rıza Akın, ilk profesyonel oyunculuğu da bu grup ile birlikte sahneledi.

Tiyatro yaşantısına ara verdikten sonra iletişim okumuş ve gazetecilik yapmaya başlamıştır. Tiyatroyu oyunculuk dışındaki çalışmalarla Adana’da sürdürdükten sonra 1997 yılında Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğunu kurmuş ve beş yıl oranın sanat danışmanlığını yapmıştır. Rıza Akın’ın yer aldığı önemli diziler ise şöyle; Maral: En Güzel Hikayem, Kardeş Payı, Alev Alev, Tövbeler Tövbesi, Kılıç Günü, Sonbahar, Hesaplaşma

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler