Ana SayfaKimdirResul Dindar kimdir?

İlgili Postlar

Resul Dindar kimdir?

Son yıllarda Karadeniz müziklerinin göz bebeği olan ünlü şarkıcı Resul Dindar, etkileyici performansı ile son zamanların en çok merak edilen isimlerinden biri oldu. Kısa zamanda büyük bir hayran kitlesine sahip olan ünlü şarkıcının kim olduğu, nerede ve ne zaman dünyaya geldiği, nasıl ünlü olduğu, kariyerinde hangi çalışmaları gerçekleştirdiği merak ediliyor. Resul Dindar hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık, bir araya getirdik. Tüm detaylar haberimizde…

Resul Dindar, 24 Ocak 1982 tarihinde Artvin’in Hopa ilçesinde dünyaya geldi. Hayatının büyük bir kısmını doğduğu ilçede geçirdi. Dindar, İstanbul’da okuyan ağabeyinin yanına 2005 yılında kalmak için geldi, sonrasında İstanbul’a yerleşti. İstanbul’da garsonluk yapmaya karar veren Resul Dindar’ın önünde çok farklı kapılar açıldı.

Müzik hayatına ilk adımlarını atan Resul Dindar, So Bulurt (Nereye Gidiyoruz) isimli bir grup kurdu. Karadeniz müzikleri yapan grup, iki yılın ardından dağıldı.

Resul Dindar, 2008 yılının Temmuz ayında arkadaşları ile birlikte sekiz üyesi bulunan bir grup daha kurdu. Grubun ismi, değişmen anlamına gelen Karmate oldu. Grubun solistliğini yapan Resul Dindar, grupla birlikte Nani ve Nayino isimli albümlerini çıkardı. Müzik hayatına tek başına devam etme kararı alan Resul Dindar, 2012 yılında gruptan ayrıldı.

Karmate grubundan ayrılan Resul Dindar, bu gruptan dört arkadaşı ile birlikte ayrılmıştı. Birlikte bir grup kurmadılar, ancak birlikte çalıştılar. Beş arkadaşın birlikte çıkardığı ilk albüm de “Divane” oldu.

Kısa sürede genç yaşına rağmen büyük bir hayran kitlesine sahip olmayı başaran Resul Dindar, Türkçe’nin yanı sıra Karadeniz Bölgesi’nde konuşulan Lazca, Megrelce, Gürcüce ve Hemşince gibi dillerde de şarkılar seslendiriyor.

Ünlü şarkıcı Resul Dindar, Derya Batum Dindar ile evli.

Albümleri:

2009 – Nani (Karmate grubu ile)

2010 – Nayino (Karmate grubu ile)

2013 – Divane

2014 – Dalgalan Karadeniz

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler