Ana SayfaÜnlülerRasim Öztekin, Hasan Efendi'nin Kavuğunu Bakın Kime Devredecek..

İlgili Postlar

Rasim Öztekin, Hasan Efendi’nin Kavuğunu Bakın Kime Devredecek..

Türk tiyatrosunun ünlü oyuncusu Rasim Öztekin, Kel Hasan Efendi’nin kavuğunu, 20 Eylül’de yapılacak anlamlı bir törenle  kavuğu devredecek. Rasim Öztekin, tiyatroya bu güne kadar yaptığı başarılı katkılarından dolayı kime devredecek? İşte Detaylar..

Rasim Öztekin ameliyat oldu

Rasim Öztekin, Hasan Efendi’nin Kavuğunu Bakın Kime Devredecek..

Kel Hasan Efendi’den daha sonra sırayla geleneksel tuluat sanatının ve Türk tiyatrosunun önemli adlarından olan İsmail Dümbüllü, Münir Özkul ve Ferhan Şensoy onurla taşıdığı kavuk, Ferhan Şensoy tarafından 2016 yılının Mayıs ayında sanatçı Rasim Öztekin’e devredilmişdi.

Rasim Öztekin Kimdir?

“Kalbim, Kavuklu Olarak Tiyatro Yapmama İzin Vermedi”

Konu hakkında yapılan bildiriye göre Kel Hasan Efendin kavuğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle 20 Eylül’de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde organizasyonu yapılacak  tören ile sonraki sahibinin bulacak.

Kavuğu, Ses Tiyatrosu’nda düzenlenen tören ile sahibi Ferhan Şensoy’dan devr alan usta oyuncu Rasim Öztekin, oluşan kalp rahatsızlığı dolayısıyla tiyatro yapamadığını açıklayarak, şunları dile getirdi..

“Tiyatrocu Kardeşime Devretmeye Karar Verdim.”

“Kavuğu aldığım yaz, kalp yetersizliğinin yanına ciddi ritm problemleri de eklenince, doktorum canlı performansı yasakladı. Kalbim, kavuklu olarak tiyatro yapmama izin vermedi. Aslında bir bakıma kalp hastalığı nedeniyle çok sevdiğim tiyatrodan malulen emekli oldum. Projeyi, senaryosunu, çalışma koşullarını seçebildiğim, yorulduğumda dinlenebildiğim sinema ve dizi projelerinde yer alarak sanatın içinde bir şekilde var olarak moral buldum. Durum böyle iken, kavuğu çok bekletmeden bir tiyatrocu kardeşime devretmeye karar verdim.”

“Zorlu Koşullarda Tiyatro Yapmaya Çalışan…..”

“Büyük özverilerle Baba Sahne’yi kuran, zorlu koşullarda tiyatro yapmaya ve tiyatroyu yaşatmaya çalışan Şevket Çoruh’a Türk tiyatrosuna bugüne kadar yaptığı ve yapacağı katkılardan dolayı kavuğu devredeceğim.”

Şevket Çoruh Kimdir?

Yaşasın Sanat, Yaşasın Tiyatro, Yaşasın İnsan!”

Kel Hasan Efendi kavuğunu Rasim Öztekin’den devralacak olan Şevket Çoruh’un açıklaması ise şöyle: “Kişisel çabalarımızla doğurup seyirci ve meslektaşlarımızın desteği sayesinde büyüttüğümüz yolculuğun, kendi küçük etkisi büyük bir virüs marifetiyle sekteye uğradığı bugünlerde, resmî makamlar tarafından bir başımıza bırakılmışken bizi yine sarıp sarmalayan, yalnız olmadığımızı hatırlatan ustalarımız oldu. Geleneksel tiyatromuzu temsil eden, Kel Hasan Efendi’den İsmail Dümbüllü’ye, ondan Münir Özkul’a, Ferhan Şensoy’a ve Rasim Öztekin’e geçen ‘kavuk’un bana devredileceğini bugün gururla öğrendim. Bu onuru, tüm ustalarım ve her şeye ‘rağmen’ tiyatro yapmaktan vazgeçmeyen tüm tiyatro emekçileri adına kabul ediyorum. Bu emaneti benden sonra taşıyacak ve tiyatroyu yaşatmak için çalışacak meslektaşımla buluşana kadar; yaşasın sanat, yaşasın tiyatro, yaşasın insan!”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler