Ana SayfaKültür ve SanatRaif ile Letafet CAS'ta

İlgili Postlar

Raif ile Letafet CAS’ta

Kıvanç Kılınç’ın yazdığı Muhammet Uzuner’in yönettiği tiyatro oyunu Raif ile Letafet CAS’ta 9 Aralık 2019 Pazartesi saat 20.30’da sahneleniyor.

Cihangir Atölye Sahnesi’nin ilk oyunu olan Raif ile Letafet, seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Kıvanç Kılınç’ın yazdığı ve Muhammet Uzuner’in yönetmenliğini üstlendiği. dekor tasarımını Veli Kahraman, kostüm tasarımını F. Nihan Şen, Koreografisini Hicran Akın, müziklerini Ali Seçkiner Alıcı ve ışık tasarımını Onur Alagöz’ün yaptığı RAİF İLE LETAFET oyununda; Aras Cem Güler, Barış Özgenç, Bülent Düzgünoğlu, Kıvanç Kılınç ve Sinem Ünsal rolleri paylaşıyor.

Raif ile Letafet CAS’ta

2018-2019 Tiyatro sezonunda başlayan ve 3 ayrı ödül komitesinde 8Üstün Akmen Tiyatro Ödüllerinde Yılın En Başarılı Ekip Oyunu ödülünün yanısıra, dalda aday gösterilen Raif ile Letafet, oyuncu ekibinden olan Sinem Ünsal’la Lions 25 Türkan Kahramankaptan Sanat Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Genç Kadın ödülünün sahibi oldu.

Raif ile Letafet oyunu 19. yüzyılın ikinci yarısında İstanbul’da geçmektedir. Oyunun hikayesi, paranın ve gücün aşığı olan Banker Veli, yine zenginlik ve güç için çalışan baba Müşerref ile güzeller güzeli biricik kızı Letafet’in masum, romantik fakat parasız sevdalısı şair Raif arasında geçen komik olayları anlatmaktadır. Birbirine aşık olan bu iki insan çok yakında evleneceklerdir. Fakat iflas eden Letafet’in babası kızını para için istemediği birisi ile evlendirme kararı alıyor. Fakat bu iki aşık gencin buldukları çözüm yolları onları eğlenceli ve komik bir biçimde yan yana getirecektir.

Oyunun yönetmeni Muhammet Uzuner, bir söyleşisinde oyun hakkında şöyle söylüyor:

Kıvanç’ın yazdığı oyun yapmak istediğim tiyatro biçimine olanak tanıyan eğlenceli bir metin. Cinsiyet, sevgi, ekonomi gibi konularda geçmişten günümüze söz söyleyen yapısıyla eleştirel de bir çalışma oldu. Orta oyunundaki ya da Commedia Dell’arte’deki açık oyun biçimini seviyorum. Bu biçim, oyun oynama duygusunu ve neşesini açıkça meydanda tutuyor ve bizlerin yaşama çabasına çok destek veriyor diye düşünüyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler