Ana SayfaÜnlülerPis Yedili'nin Orçun'unu mahkeme affetmedi! Cezası kesinleşti...

İlgili Postlar

Pis Yedili’nin Orçun’unu mahkeme affetmedi! Cezası kesinleşti…

Genç oyuncu Burak Alkaş’a hapis şoku! Rol aldığı dizinin yapım şirketinin parasını ödemediğini iddia ederek sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Burak Alkaş, paylaşımı nedeniyle adli para cezası aldı. Detaylar haberimizde…

Burak Alkaş hakkında mahkemeden karar çıktı

Sosyal medya paylaşımı Burak Alkaş’ın başını yaktı. Pis Yedili dizisinde canlandırdığı Orçun karakteri ile hayatımıza giden genç oyuncu Burak Alkaş, 2016 yılında da Yeşil Deniz isimli dizide rol almıştı. Yapımcılığını, TFT Televizyon Film ve Yapım şirketinin yaptığı dizide ‘Müezzin Cemil’ karakteri ile yer alan Alkaş, dizideki üzretini alamadığını iddia etti.

Paramı alamadım

Parasını alamadığını iddia eden Burak Alkaş, olayın ardından sosyal medya hesabından “TFT yapım karşılıksız çek vererek beni dolandırdığı için dava açıyorum.” şeklinde bir paylaşım yaptı. Alkaş, Mayıs ayında biten dizinin ücretini Eylül ayından alması gerektiğini, ancak Eylül ayı geçmesine rağmen alamadığını, ödemenin yapıldığı çekin karşılıksız çıktığını iddia etti.

Biz ödedik, sorun bankadan

Burak Alkaş’ın ödemesini çekle yapan TFT Televizyon Film ve Yapım Şirketi’nin sahibi Mürüvvet Ayfer, Alkaş’ın sosyal medya paylaşımının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Ödemenin yüklü miktarının yapıldığını, geriye kalan kısmın ise bankada meydana gelen bir sorun nedeniyle ödenmediğini ifade eden Ayfer, kendisine iftira atıldığını belirtti. Burak Alkaş hakkında soruşturma açıldı.

Hakaret suçundan dava

Savcılık tarafından hakkında soruşturma açılan Burak Alkaş ifadesinde, ödemenin yapılmadığını ve çekin karşılıksız çıktığını iddia ederek, sinirle böyle bir paylaşımda bulunduğunu ama kısa bir süre sonra da sildiğini belirtti. Yapılan soruşturma neticesinde Burak Alkaş hakkında ‘hakaret’ suçundan iddianame düzenlendi.

Burak Alkaş hakkında karar

Burak Alkaş, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Olayı kabul eden Alkaş, parasını alamadığını ve bu sebeple paylaşımda bulunduğunu tekrarladı. Taraflar duruşmada uzlaşma sağlayamadı. Mahkeme, sosyal medyada yapım şirketi hakkında paylaştığı hakaret içerikli mesaj nedeniyle Burak Alkaş’a 3 ay 15 gün adli para cezası verdi. İyi hal indirimi ile 580 lira ceza ödemesine karar verildi.

Ünlü oyuncu Burak Alkaş, Pis Yedili isimli gençlik dizisinde Orçun karakterine hayat vermişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler