Ana SayfaKimdirPelin Karahan kimdir?

İlgili Postlar

Pelin Karahan kimdir?

Şu sıralar ekranların izlenme rekoru kıran Yeter dizisinde başarılı oyuncu Yurdaer Okur ile başrollerini paylaşan Pelin Karahan kimdir? kaç yaşında? nereli, kiminle evli, rol aldığı diziler neler? kiminle evli, oğlunun adı ne? Oyunculuk kariyerinde başarılı çalışmalara imza atarak adını duyuran ancak şöhreti Kavak Yelleri isimli televizyon dizisi ile yakalanan başarılı oyuncu Pelin Karahan hakkında bilmediklerini sizler için derledik. İşte güzel oyuncunu bilinmeyen hayat hikayesi…

Pelin Karahan kimdir? Pelin Karahan aslen nerelidir? Pelin Karahan kaç yaşında? Pelin Karahan hangi burç?

6 Ekim 1984’de Ankara’da doğan Pelin Karahan aslen Ankaralıdır. 35 yaşında olan güzel oyuncu terazi burcudur.

Pelin Karahan kimdir?

Tam adıyla Vildan Pelin Karahan Güntay 6 Ekim 1984 Ankara doğumludur. İlkokulu Ankara Arı Koleji’nde okudu. Ortaokulu Ankara Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulunda ve Ödemiş İlköğretim Okulunda tamamladı. Liseyi ise Ankara Sokullu Mehmet Paşa Lisesi’nde tamamlamıştır. Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Turizm İşletme Bölümünde lisans eğitimi alan Pelin Karahan, üniversitenin ardından İstanbul’a gelmiştir. İnteraktif reklam hizmeti veren bir şirkette müşteri ve halkla ilişkiler bölümünde çalışmaya başlamıştır. İşini yarıda bırakarak manken Neşe Erberk’in Erberk Ajans’sına başvurmuştur. İlk olarak Demirdöküm reklam filminde oynamıştır. Devamında Nestle Kit-Kat, Coca Cola Light, Ülker Royal Golf, Yedigün, Carrefour, Penti,Komili Şampuan, İpana gibi markaların reklam yüzü olmuştur. İlk dizi deneyimi ise Kavak Yelleri olmuştur.

Pelin Karahan, 2007 – 2011 yılları arasında yayınlanan ‘Kavak Yelleri’ dizisinde İbrahim Kendirci, Dağhan Külegeç, Aslı Enver, Sarp Apak ile başrolde oynamıştır. 2011 yılında Medya ve Sanat Ödülü kazanan Kavak Yelleri dizisinde Pelin Karahan canlandırdığı rolü ile “En Başarılı Bayan Dizi Oyuncusu” ödülüne layık görülmüşür. Pelin Karahan ilk evliliğini 2011 yılında yapmıştır. Ünlü oyuncu, 23 Ekim 2011 tarihinde pilates eğitmeni Erdinç Bekiroglu ile Barcelona’da dünya evine girmiştir. Bu evliliği 2 yıl sürdü. 2 yılın ardından 19 Kasım 2013 tarihinde boşandı. 24 Haziran 2014 tarihinde ikinci evliliğini yapan Karahan, iş adamı Bedri Güntay ile Adile Sultan Sarayı’nda nikah masasına oturdu. Bu evliliğinden Ali Demir adında bir oğlu oldu. Pelin Karahan, 2012 yılında da “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Mihrimah Sultan karakterini canlanmıştır. Yönetmenliğini Taylan Biraderler’in, yapımcılığını Tümur Savcı’nın, senaryosunu ise Meral Okay ve onun ardından Yılmaz Şahin’in üstlendiği Muhteşem Yüzyıl dizisinde güzel oyuncu; Haliç Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Gördüm, Nebahat Çehre, Okan Yalabık, Burak Özçivit, Mehmet Günsür, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Ozn Güveni Merve Boluğur, Engin Öztürk, Aras Bulut İvnemli, Berrak Tüzünağaç, Deniz Çakır, Meltem Cumbul ve Sarp Akkaya ile birlikte rol almıştır.

Pelin Karahan Film ve Dizileri

  • 1991 – Sonsuza Yürümek (Sinema Filmi)
  • 2005 – Cemalim (2) (Zeynep) (TV Filmi)
  • 2007 – 2011 – Kavak Yelleri (Aslı Zeybek)(dizi)
  • 2012 – 2014 – Muhteşem Yüzyıl (dizi)
  • Yuvamdaki Düşman 2018
  • Yeter 2015
  • Muhteşem Yüzyıl Sezon 4 2013
  • Muhteşem Yüzyıl Sezon 3 2012
  • Kavak Yelleri 2010
  • Kavak Yelleri 2009
  • Kavak Yelleri 2007
  • Kavak Yelleri 2007
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler