Ana SayfaKimdirÖzlem Tekin kimdir?

İlgili Postlar

Özlem Tekin kimdir?

Özlem Tekin kimdir? Bir dönem rock müzik ile müzik dünyasında fırtınalar estiren Özlem Tekin kimdir? Özlem Tekin nerede ve ne zaman dünyaya geldi, hangi burç, nasıl ünlü oldu, kariyerindeki çalışmaları nelerdir? Özlem Tekin hakkında her şey haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Özlem Tekin kimdir? Nerede ve ne zaman dünyaya geldi?

Özlem Tekin, 18 Kasım 1971 tarihinde Kaliforniya’da dünyaya geldi. Türk olan Özlem Tekin’in Amerika’da dünyaya gelmesinin nedeni, babası Prof. Dr. Talat Tekin’in Amerika’da Berkeley Üniversitesinde öğrenim görevlisi olmasıydı.

Özlem Tekin’in burcu nedir?

18 Kasım günü dünyaya gelen Özlem Tekin, akrep burcudur.

Özlem Tekin’in hayatı

Amerika’da altı yaşına kadar yaşadıktan sonra 1977 yılında ailesi ile birlikte Türkiye’ye dönen Özlem Tekin, Ankara’da yaşamaya başladı. Müziğe karşı ilgisi ve yeteneği olan Tekin, piyano dersleri aldı. Eğitimini de müzik alanında görmek isteyen Özlem Tekin, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda klarnet bölümünde eğitim gördü. Konservatuar eğitimi boyunca Ankara’da çeşitli yerlerde sahne aldı. İngilizce pop, rock, heavy metal, punk, caz tarzı müzikler yaptı. Ardından Mimar Sinan Üniversitesi Müzikoloji Bölümü’nde eğitim aldı.

Özlem Tekin, ilk profesyonel deneyimini İstanbul’dan Grup Lokomotif’ten solistlik teklifi alarak yaşamaya başladı. Seyyal Taner ve Zerrin Özer’e vokallik yaptı.

Lokomotif’ten ayrıldıktan sonra bayanlardan oluşan Volvox isimli grupta iki yıl boyunca klavyeci ve solist olarak görev aldı. Ardından gruptan ayrıldı ve solo çalışmalarına başladı.

Özlem Tekin, ilk albümü ‘Kime Ne’yi 1996 yılında çıkardı. Albümde yer alan ‘Aşk Her Şeyi Affeder Mi’ şarkısı ile büyük bir çıkış yakaladı. Sonrasında müzik çalışmalarına hız kesmeden devam etti ve Türkiye’nin rock yıldızı olmayı başardı. Tekin, oyunculuk alanında da başarılı bir yol sergiledi.

Özlem Tekin, şimdilerde Bodrum’da bir köye yerleşti ve teknolojiden uzak köy hayatı yaşıyor.

Özlem Tekin’in albümleri:

1996 – Kime Ne
1998 – Öz
1999 – Laubali
2002 – Tek Başıma
2005 – 109876543210
2010 – Bana Bi’ Şey Olmaz

Özlem Tekin’in filmografisi:

2002 – Karaoğlan (dizi)
2002 – O Şimdi Asker (film)
2004 – Sil Baştan (dizi)
2004 – Neredesin Firuze (film)
2006 – Hokkabaz (film)
2006 – Maçolar (dizi)
2007 – Fesuphanallah (dizi)
2011 – Mavi Pansiyon (film)
2011 – Bizim Yenge (dizi)
2012 – Acayip Hikayeler (dizi)

Özlem Tekin’in rol aldığı tiyatro oyunları:

2004 – Mucizeler Komedisi (Müzikal)
2007 – Kim O

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler