Ana SayfaKimdirÖzgür Bakar Kimdir?

İlgili Postlar

Özgür Bakar Kimdir?

Özgür Bakar, 5 Ağustos 1982 yılında doğdu.  Çocukluk yıllarında keşfedilmemiş bir yetenek olması ona şimdiki kadar koymuyordu. Zaten onun için zaman “arkadaşım eşek şarkısına kafa sallayarak, yakarı izleyerek, lavaş giriii yiyerek” yeterince keyifli geçiyordu. Her 80 kuşağı çocuk gibi apolitik büyüdü. Daha sonra bu eksikliğini hızlandırılmış kurslarla kapatmaya çalışsa da solcu fikir kulüplerindeki geçirdiği zamanlarda bırakın dünyayı değiştirmeyi düşüncesi kendisinde hakimdi. Üstün yeteneklerini değerlendiremediği ama herkes tarafından fark edildiği ve maddi zorluklar içinde geçirdiği ergenlik dönemi okuldan bunalmasına neden oldu. İlk iş deneyimi başarısız sonuçlandı. Damarlarında mizah kanı pıtır pıtır atıyor, rahat durmuyordu ama elinden bir şey gelmiyordu. “Ne yapacağım?” Diye düşünüp duruyordu. Çeşitli Mizah Dergilerinde çalıştı. Grafi Comedy 2000’in metin yazarlığı ile başlayan yazarlık serüveni çeşitli tv dizi, haftalık programların metin yazarlığı, çeşitli sitelerde köşe yazarlığı tiyatro oyunu yazarlığı ile devam ederken sinemaya vuruldu. Kısa filmle başladığı sinema serüvenini kısa sürede güzel ödüllerle süsledi. Festivaller düzenledi büyük ustaları ağırlamada çay getirmek gibi büyük görevleri üstlendi. Kısa film ona çok kısa geldiğinden uzun metraja yöneldi, Senaryoları Viyana surlarına, euroimages’e bavaria’ya kadar gitti… En büyük hayali Cannes’da ödül alıp çıkışında işkembeciye gitmek olan Özgür Bakar halen İstandul’da bir yerlerde çok sevdiği fotoğraf makinesi ile çekimlerini yapmaktadır.

Özgür Bakar’ın projeleri

Özgür Bakar’ın yönetmen koltuğuna oturduğu filmleri: Deccal 2, Ammar 2: Cin İstilası, Korku Komedi: Bana Normal Aktiviteler, Deccal, Ammar, Helak: Kayıp Köy, Aziz: Düğüm, Bu Bir Soygundur.

Özgür Bakar’ın senaryoları: Deccal 2, Sinyalciler, Korku Komedi: Bana Normal Aktiviteler, Ammar 2: Cin İstilası, Deccal, Helak: Kayıp Köy, Ammar, Aziz: Düğüm.

Özgür Bakar’ın yapımları: Çilek, 3 Harfliler 2: Hablis, Korku Komedi: Bana Normal Aktiviteler.

Özgür Bakar’ın teknik ekibin bulunduğu film: Korku Komedi: Bana Normal Aktiviteler.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler