Ana SayfaÜnlülerOzan Orhon: Yeni Nesil Bizden Daha Zeki

İlgili Postlar

Ozan Orhon: Yeni Nesil Bizden Daha Zeki

İlk kez 1992’de müzikseverlerin karşısına çıkan Ozan Orhon, uzun yıllar Kıbrıs’ta yaşadıktan sonra İstanbul’a yeni bir tekliyle döndü! Ozan Orhon “Yeni nesil bizden daha zeki” dedi.

10 Yıl Aradan Sonra Geri Döndü

Türkiye’ye eşinin desteğiyle, müzik piyasasına da 10 yıl aradan sonra yeni şarkısı ‘Arı’ ile döndü Ozan Orhon. Bu tekliye çok samimi bir de klip çekti. Sanat dünyasından Zeynep Casalini, Tayfun (Duygulu) gibi dostları, hatta modacı anneannesi bile eşlik etti ona klibinde. “Sanki konsere çıkıyormuşum gibi kendi klibimde çok heyecanlandım” diye anlatıyor sahalara dönüşünü… Onu bugünkü müzik piyasasında en çok şaşırtan şeyse adaletsizlik: “Paran varsa muhteşem bir promosyon, harika bir izlenme… Paran yoksa yeteneğin olduğu yerde kalıyor. Nerede bu yetenekli çocuklar?”

“Tarkan hakkında konuşanlara ‘Çıkın bir Tarkan gibi olun, ondan sonra konuşun’ diyorum. Başarı hep kıskanılır.”

Ozan Orhon: Yeni Nesil Bizden Daha Zeki

Orhon, Z Kuşağı’nın da şarkısını beğeneceğine inanıyor ancak onları eleştirmeden de geçemiyor: “Gördüğüm kadarıyla Z Kuşağı müzisyenleri ‘ünlü olalım’ diye yola çıkıyor. Bu baştan yanlış. Ondan sonra tabii ki psikolojileri bozulur.” Her şeyin ‘bi tık’ meselesi olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Mesela bir diziye oyuncu arıyorlar. Giriyorlar sosyal medyaya, takipçi sayısına bakıyorlar ilk. Niye bu çocuklar konservatuvardan mezun oluyor ki o zaman? Dizi yapımcıları takipçi sayısına bakıp ona göre rol veriyor. Aynı şekilde konserler için de bu böyle… Bir albümün üç haftada eskiyebildiği bir dönemdeyiz artık!”

Ozan Orhon Dördüncü Kez Bakın Kiminle Dünya Evine Girdi…

Bu arada özeleştiri yapmayı da ihmal etmiyor sanatçı: “Ne gülünç şeyler yapmışız bir zamanlar. Devir değişiyor ve sen biraz geri planda kaldığında yarışı kaybediyorsun. Belki de bunların böyle yaşanması gerekiyordu. Bu konuda en güzelini Tarkan yapıyor. Onun hakkında konuşanlara diyorum ki: ‘Çıkın bir Tarkan gibi olun, ondan sonra konuşun.’ Başarı her zaman kıskanılır. 90’lı yıllarda da vardı bu.

O yüzden gülüp geçiyorum artık. Belki yaş, belki olgunluk. Allah’tan yeni nesil bizden daha zeki. Biz çok safmışız.”
Müzik yapmaktan hiç vazgeçmeyeceğini söylüyor sanatçı. Yeni projeleri de hazır: “Sevilen eski şarkılarımdan birini çıkarıp ondan sonra yine sıfır bir şarkı yapacağım. Yine araya eski bir şarkı alıp o şekilde devam edeceğim. İlk ‘Saman Alevi’ne klip çekmek var.

Edis’te Kendi Gençliğimi Görüyorum

“Yeni nesil çok çabukçuluk yapıyor. Eğitim almadan, bir şey dinlemeden… Hayatta her şey şarkı söylemek değil. Müzik kültürün olmak zorunda. Çok iyi bir müzik dinleyicisi, iyi bir müzik yorumcusu olmadan sanatçı olamazsın. Bir kalıpla şarkı söylersen o kalıbın içinde kalırsın.
Yeni nesilden Edis’i çok seviyorum ben. Onda kendi gençliğimi görüyorum. O kıpır kıpır enerjisi değişmezse hep başarılı olur. Tarkan her zaman Tarkan’dır. Bir zaman sonra yaştan dolayı o ‘top pop’ adamlar olmayacağız ama o inşallah starlığı götürecek. Kadınlardan da çok başarılılar var. Melek Mosso gibi. Çok yetenekli alternatif gruplar var.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler