Ana SayfaYaşamEğitime En Eğlenceli Adım "Orman Okulu'nda Atılıyor!

İlgili Postlar

Eğitime En Eğlenceli Adım “Orman Okulu’nda Atılıyor!

Birçok ülkede hizmette olan Orman Okulları artık Türkiye’de. Almanya, İngiltere, Finlandiya ve İskandinav ülkelerinde sayıları 6000 i aşkın olan Forest School ”Orman Okulları” artık Türkiye’de de faaliyette.

Öğrenciler doğayla iç içe bir ortamda sanat, spor, permakültür, ekoloji, İngilizce, doğal tarım aktivitelerini de kapsayan ekolojik ve köy tabanlı projeler üretiyor ve öğrenmek onlar için çok daha güzel bir hal alıyor!

Eğitime En Eğlenceli Adım "Orman Okulu'nda Atılıyor!

Özgür Bir Okul

Orman Okulu yemekhanesinde yenilen ekmeği kendisi yapan, 300 tavuklu bir kümese sahip, tükettiği ürünün %15’ini kendi serasında üreten bir okul olmakla beraber, yılın 365 günü dışarda eğitim verem bir kurum.

Yağmur ya da çamurun öğrenciyi okulun içine hapsetmediği, aksine bir şans ve deneyim fırsatı olarak görüldüğü bu okul permakültür felsefesini çocuklara küçük yaşta kazandırmanın önemine inanıyor.

Orman Okulu,İstanbul’un 57 köyü ve %80 ormanlarla kaplı ilçesi Şile’de yer almaktadır. Okul, MEB müfredatını doğanın eşsiz imkanlarıyla birleştirerek bu eğitim modeline öncülük ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler