Ana SayfaKültür ve SanatÖlümünün 6. Yılında Rahmetli Neşet Ertaş Hakkında Bilinmeyenler

İlgili Postlar

Ölümünün 6. Yılında Rahmetli Neşet Ertaş Hakkında Bilinmeyenler

Kimine göre ‘Bozkırın Tezenesi’ kimine göre ise ‘Türkülerin Babası.” O Türk halkının gönlünde taht kurmuş, sazıyla, sözüyle dillerden düşmeyen eserleri ile herkesin hayatına dokunmuş, herkesin yanında türküleriyle eşlik etmiş olan Neşet Ertaş, 6 yıl önce bugün 74 yaşında hayata veda etti.

Neşet Ertaş Kimdir?

Ölümünün 6. Yılında Rahmetli Neşet Ertaş Hakkında Bilinmeyenler

  • 25 Eylül 2012 tarihinde İzmir’de tedavi gördüğü hastanede prostat kanseri nedeniyle yaşamını yitiren Neşet Ertaş’ın ölümünün her yılında olduğu gibi 6. yılında da anılıyor.
  • Kendisine ilk kez Yaşar Kemal “bozkırın tezenesi” diye hitap etmiştir. Neşet Ertaş hapse düştüğünde Yaşar Kemal, Ertaş’a yolladığı imzalı İnce Memed kitabının girişine şu notu yazmıştır: “Bozkırın tezenesine selam olsun, geçmiş olsun.” Daha sonra bu isimle Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan 4 bölümlük bir belgesel çekilmiştir.
  • Kendisi hakkında unutulmayan bir olay ise devlet sanatçılığı konusu. Usta sanatçı o dönemi “O dönem Süleyman Demirel Cumhurbaşkanıydı. Devlet sanatçılığı bana teklif edildi. Ben, ‘hepimiz bu devletin sanatçısıyız, ayrıca bir devlet sanatçısı sıfatı bana ayrımcılık geliyor’ diyerek teklifi kabul etmedim. Ben halkın sanatçısı olarak kalırsam benim için en büyük mutluluk bu. Şimdiye kadar devletten bir kuruş almadım, bir tek TBMM tarafından üstün hizmet ödülünü kabul ettim. Onu da bu kültüre hizmet eden ecdadımız adına aldım” sözleriyle anlatmıştır.
  • Orta Anadolular kendisinden, “Neşed” diye bahseder.
  • “Kadın insandır. Biz erkekler ise, insanoğlu…” sözü akıllarda kalan sözlerindendir…
  • Müzik hayatı boyunca hiçbir sanatçıyla düet yapmamıştır.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler