Ana SayfaKimdirNurhan Damcıoğlu Kimdir?

İlgili Postlar

Nurhan Damcıoğlu Kimdir?

Kantonun Kraliçesi olarak adlandırılan Nurhan Damcıoğlu kimdir? Nurhan Damcıoğlu kaç yaşındadır?  Nurhan Damcıoğlu aslen nereli? Nurhan Damcıoğlu projeleri neler? Nurhan Damcıoğlu hangi burç? Nurhan Damcıoğlu hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereke her şeye sizin için bu yazımızda yer verdik.

Nurhan Damcıoğlu Kaç Yaşında? Nurhan Damcıoğlu Aslen Nereli? Nurhan Damcıoğlu Hangi Burç?

Nurhan Damcıoğlu 29 Ağustos 1941 senesinde, Ankara’da dünyaya gelmiştir. Aslen Ankara’lı olan Nurhan Damcıoğlu Başak burcudur.

Nurhan Damcıoğlu Kimdir?

Ankara’da dünyaya gelen Nurhan Damcıoğlu sekiz yaşındayken Ankara Devlet Tiyatrosu’na başlamıştır. Babası sinemacı annesi tiyatro oyuncusu olan Nurhan Damcıoğlu sanatla iç içe bir çocukluk geçirmiştir. Tiyatroya başladığı senelerde Madam Marga’dan dans dersleri de almaya başlamıştır.

Ankara Cebeci Ortaokulu’undan mevzun olduktan sonra, 16 yaşındayken devlet tiyatrosunda profesyonel olarak oyunculuğa başlamış ve 17 yaşında İstanbul’a gelmiştir. İstanbul’da, Arena Tiyatrosu, İstanbul Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Tiyatroları gibi tiyatrolarda, birçok oyunda sahne almıştır. 1968 senesinde Mücap Ofluoğlunun tavsiyesini dinleyerek, kanto ile sahneye çıkan Nurhan Damcıoğlu birçok sahnede yer almış ve çok sevilmiştir. Müzikle iç içe olan Nurhan Damcıoğlu 1992 senesinde “Tut Dedi Tuttu” isimli parçasıyla “Rap”  müziği Türkiye’ye ilk getiren sanatçı olarak anılmaktadır.

1930’larda ise kantoyu yeniden yorumlayarak modern bir sanat haline getirmiştir. Kanto Kraliçesi lakabını da yaptığı bu yenilikle kazanmıştır. Almanya, Hollanda ve Amerika gibi birçok yurt dışı ülkelerinde de sahne alan Nurhan Damcıoğlu döneminin en başarılı sanatçıları arasında yer almaktadır. Birçok oyunda sahneye çıkmış, kantoya yeni bir tür getirmiş ve sesiyle plaklara can veren başarılı sanatçı, dans etmekten ve şarkı söylemekten hiçbir zaman vazgeçmemiştir. 1965 senesinde ise “Yankesicinin Aşkı” filmiyle ilk kez beyaz perde karşına geçmiştir. Hala oyunculuğa ve kantoya devam eden başarılı sanatçı en son “Analı Oğullu” filminde oynamıştır.

Nurhan Damcıoğlu Rol Aldığı Filmler

  • 2014 – Analı Oğullu
  • 1987- Babamız Eğleniyor
  • 1974 – Sayılı Kabadayılar
  • 1972 – Tuzsuz Deli Bekir
  • 1965 – Yankesicinin Aşkı

Nurhan Damcıoğlu Plakları

  • 1977 – Direklerarasında 12 Koca
  • 1976 – Nurhan Damcıoğlu: Kanto
  • 1983 – Disco Kanto
  • 1985 – Zilli

 

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler