Ana SayfaKültür ve SanatMüzikNez'in 'Sakın Ha' Klibi Tez Konusu Oldu!

İlgili Postlar

Nez’in ‘Sakın Ha’ Klibi Tez Konusu Oldu!

Şarkıcı Nez’in ‘Sakın Ha’ adlı şarkısının klibine yüksek lisans tezi yazıldığı ortaya çıktı. 2002 yılında, ‘Sakın Ha’ adlı şarkısı ve seksi danslı klibiyle çıkış yapan Nez’in, bu klibine akademik tez yazıldığı öğrenildi.

Bu günlerde sosyal medyada, şarkıcı Nez’in eski klibi tartışma konusu oldu. Başak Ünal imzasıyla, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Bilimleri Anabilim Dalı’nda “Postmodern perspektifte müzik videoları ve Nez’in ‘Sakın ha’ videosunun analizi” başlıklı bir yüksek lisans tezi, yazıldığı öğrenildi.

Nez kimdir?

Tezde, klipten alınan görseller de kullanıldı

Kaynak gösterilmeden hiçbir yerden alıntı yapılmadığına dair yemin metnin de yer aldığı tezde, klipten alınan görsellerin de kullanıldığı bildirildi.

Tez içerisinde; “Sahne 3: Nez bacaklarını iki yana açık çömelmiş bir vaziyetteyken kendini yukarı doğru çeker. Kamera arka plandan çekmektedir. Yine kollar iki yana doğru açıktır ve vücudunu yukarı doğru kaldırırken kolların biri aşağıya, biri yukarıya doğru sırayla kıvrılır” ifadelerinin yer alması dikkat çekerken ayrıca bir diğer bölümde “Sahne 4: Nez kalçasını bacakları iki yana hafif açık biçimde sağa ve sola titreterek sallar. Bu sallama hareketi oryantal ama sambacılar da kullanıyor” şeklinde ifadelerin de yer aldığı beyan edildi.

Tezi Yazdıran Jürilere Tepki!

Nez’in video klibinin, tez konusunda ilginç ifadelerle açıklanması tartışmalara yol açtı. Tezi yazan kişinin yanı sıra, tezin danışmanı Prof. Dr. Fırat Kutluk’un ve tezi kabul eden jüri üyelerinin de büyük tepki aldığı yapılan açıklamalar arasında bulunuyor.

İşte, O Tez

İşte, o Klip

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler