Ana SayfaKimdirNevşin Mengü Kimdir?

İlgili Postlar

Nevşin Mengü Kimdir?

Spiker gazeteci Nevşin Mengü kimdir? Nevşin Mengü kaç yaşında? Nevşin Mengü aslen nereli? Nevşin Mengü’nün projeleri neler? Nevşin Mengü hangi burç? Nevşin Mengü hakkında bilmeniz gereken ve merek ettiğiniz her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Nevşin Mengü Kaç Yaşında? Nevşin Mengü Aslen Nereli? Nevşin Mengü Hangi Burç?

Nevşin Mengü 2 Mayıs 1982 ‘de Ankara’da doğmuştur. Aslen Kastamonu’lu olan Nevşin Mengü Boğa burcudur.

Nevşin Mengü Kimdir?

Nevşin Mengü, politikacı Şahin Mengü ve Figen Mengü’nün kızıdır. Nevşin Mengü lise hayatına kadar eğitimine Ankara’da devam etmiştir. Ted kolejinden mevzun olduktan sonra lise eğitimi için İstanbul’a gelerek “Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimleri Bölümü”nden mevzun olmuştur. Arından Galtasaray Üniversitesi’nde yüksek linasını “Türkiye Üzerinde Toplumsal İncelemeler” teziyle yapmıştır.

Nevşin Mengü ilk olarak 2005 senesinde “Kanaltürk” kanalında “Kadınlar Klübü” ile sunuculuğa başlayarak kariyerini bu yönde geliştirmenin ilk adımını atmıştır. Ardından TRT’ye prodüksyon ve iletişim hizmetleri sağlayan One Ajans’ın Tahran ilçesinde çektiği bir projede, sunuculuk yapmak için 1,5 sene Tahran’da yaşamıştır.

Arından haber sunucusu olarak kariyerine devam eden Nevşin Mengü, 2011 senesinin Temmuz ayında Kanal D ekranlarının sevilen haber spikeri olan Mehmet Ali Birand’ın rahatsızlanmasıyla, Kandal D ekranlarında da haber sunmuş, aynı gün iki farklı kanalda haber sunarak, sunuculuk tarihine geçmiştir.

Arından gazetelerde editörlük yapmaya başlayan Nevşin Mengü, 6 ay “Hürriyet Gazetesi”nde çalışmış ve arından “CNN Türk” kanalında editörlük yapmıştır. 2017 senesinde işine son verilen Nevşin Mengü şuan BirGün Gazetesinde ve Bavul dergisinde köşe yazıları yayınlamaktadır. Buna ek olarak 2017 senesinde “İnsanın Düşünmekten Canı Yanar mı?” adlı kitabı yazarak, yazar kimliğini de ortaya çıkarmıştır.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler