Ana SayfaDizilerNetflix: Türkiye'dekiler İçin Yolculuk Dizi İzlemeye Engel Değil

İlgili Postlar

Netflix: Türkiye’dekiler İçin Yolculuk Dizi İzlemeye Engel Değil

Popüler dizi ve film izleme platformlarından biri olan Netflix, yolculuk esnasında dizi ve film izleyenlerle ilgili bir araştırma gerçekleştirdi. Bu geniş çaplı araştırmanın detaylarını açıklayan Netflix’e göre Türkler yolculuk esnasında dizi ya da sinema filmi izlemekten kendilerini alıkoyamıyor.

Rakamlar Giderek Artıyor

Akıllı telefonların neredeyse dünyada yaşayan insan sayısına yaklaştığı şu günlerde, telefonumuzla yapabileceklerimizin sınırı da aynı doğrultuda artmış durumda.  Cep telefonu üzerinden online dizi izlemek normalde internet verisine verdiği zarardan ötürü pek kolay bir şey değildir. Ortalama bir diziyi mobil veri üzerinden 1 bölüm izlemek bile internet paketinizden 500-600 MB’lık bir hacmin azalması anlamına geliyor. Fakat Netflix’in indirme özelliği sayesinde WİFİ bağlantısı üzerinden indirdiğiniz dizileri yolculuk esnasında kolayca izlemek mümkün. Bu sayede hem dizi takılmadan izleniyor, hem de mobil veri zarar görmüyor. Netflix izleyicilerinin % 67’lik bölümü dizi izleme alışkanlıklarını bu şekilde yürütüyor. Genel anlamda da Türkiye’deki insanların önemli bir çoğunluğu evleri kadar yolculukları esnasında da film izlemeyi tercih ediyor.

Yolculuk sırasında konfordan ziyade şarj etmek için bir prizin varlığı ya da internet bağlantısının varlığı çok ciddi bir öncelik haline gelmektedir. Otobüste, metroda ya da uçakta Türkler genelde dizi ya da film izlerken duygularını saklamakta zorluk yaşıyor. İzlediği dizide bir sahneye kendini kaptırıp zaman zaman kahkaha atan zaman zaman şaşkınlığını gizleyemeyen insanlar görürüz. Bu oran Almanya’da oldukça düşük bir seviyede. Almanlar dizi izlerken duygularını kontrol altında tutmayı başarıyor. Öte yandan dizi izleyenlerin %44’ü bu esnada etrafındakiler tarafından izlendiğini söylüyor. Bu durum zaman zaman rahatsızlık yaratsa da insanlar genelde umursamadan dizilerini izlemeyi sürdürüyor. Bazen yandaki yolcunun ekranından kendi izlediği dizinin sonraki bölümlerini görenler istemeden bir spoiler ile karşılaşabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler