Ana SayfaKimdirNadide Sultan kimdir?

İlgili Postlar

Nadide Sultan kimdir?

Şimdilerde bebeğini kucağına almak için gün sayan Nadide Sultan, son zamanların en çok merak edilen ismi oldu. Nadide Sultan hakkında detaylar merak ediliyor. Nadide Sultan kimdir, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl ünlü oldu, hangi çalışmaları gerçekleştirdi? gibi sorular yanıt ararken, ünlü şarkıcı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Detayları haberimizde bulabilirsiniz…

Aslen Konyalı olan Nadide Sultan, 15 Kasım 1976 tarihinde İstanbul’da bulunan Zeynep Kamil Hastanesin’nde dünyaya geldi. Tam ismi, Nadide Sultan Türkoğlu’dur. İlkokulu, İdealtepe İlkokulunda okudu. Ortaokul ve liseyi ise, Fenerbahçe Ortaokulu ve Lisesinde okudu. İlkokul yıllarında, okurken halk müziği korosunda, halk oyunları ekibinde ve bando takımında yer aldı. Ortaokul ikinci sınıfta okurken de, lise korosuna alındı. Nadide Sultan’ın müzik yeteneğini ilk fark eden yer aldığı koroyu çalıştıran ünlü besteci Gündoğdu Duran oldu. Duran, Nadide Sultan’ın ailesi ile görüştü ve müzik eğitimi alması konusunda ikna etti. Kendisi de, Nadide Sultan’a ders verdi. Liseye geldiğinde, Üsküdar Musiki Cemiyeti’ne girdi. Böylece, haftanın üç günü Üsküdar’a üç günü Marmara Musıki Cemiyeti’ne gitmeye başladı.

Nadide Sultan, sonraki zamanlarda Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne gitmeye başladı. Burada kurduğu grubu ile ilk sahne çalışmalarını gerçekleştirmeye başladı. Sultan, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na üçüncülükle girmeyi başardı.

Sahnelerde kendini göstermeye başlayan Nadide Sultan, Altay, Coşkun Sabah, Fatih Ürek, Aydın ve Emel Sayın gibi isimlere vokallik yaptı. Aynı zamanda barlarda sahne almaya başladı.

Henüz üniversite ikinci sınıfta okurken, 1997 yılında Garo Mafyan‘ın prodüktörlüğü ile Vuslata Beş Kala isimli ilk albümünü çıkardı. Bu albüm ile büyük bir çıkış yakaladı. Sonrasında albüm ve sahne çalışmalarına devam etti.

Şarkıcı kimliği ile sevilen Nadide Sultan, oyunculuk alanında da çalışmalar gerçekleştirdi. Birçok filmde rol aldı. Ayrıca, sunuculuk da yaptı.

Albümleri:

1997 – Vuslat’a Beş Kala

1999 – Tutuldum

2000 – Aşktan Ölsem

2004 – Dene Bakalım

2007 – Tek Kişilik

2010 – Nadide’S

2012 – Hayat Aşktan Yana

Filmleri:

2001 – Çifte Bela – (Dizi)

2005 – Ispanaktan Nağmeler – (Film)

2005 – Bodrum Hakimi – (Tv Filmi)

2009 – Yapma Diyorum – (Dizi)

Sunduğu Programlar:

2005 – Anadolu Magazin – TGRT

2006 – Renkli bir Gece – Kanal 1

2007 – 2009 – Nadidece – Radyo Mega

2012 – Nadide Geceler – FOX TV

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler