Ana SayfaKültür ve SanatMüzikMustafa Yıldızdoğan 'Ölürüm Türkiyem' şarkısı için çalıntı iddialarına yanıt verdi

İlgili Postlar

Mustafa Yıldızdoğan ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısı için çalıntı iddialarına yanıt verdi

‘Ölürüm Türkiyem’ isimli şarkının bestesinin Kürt bir müzik grubundan çalınmış olduğu iddiasına Mustafa Yıldızdoğan’dan yanıt geldi. Yıldızdoğan, haberi yalanlayarak “Bu yalan haberi yayanlar hakkında hukuki işlem başlatılacaktır.” dedi. Detaylar haberimizde…

1993 yılında Mustafa Yıldızdoğan’ın piyasaya çıkardığı üçüncü albümünün çıkış şarkısı olan ‘Ölürüm Türkiyem’in bestesinin çalıntı olduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Şarkının bestesinin Kürt müzik grubu Koma Qamışlo’dan çalındığı iddia edildi.

Twitter üzerinden yapılan çalıntı iddialı paylaşım, kısa sürede yoğun ilgi görüp gündem oldu. İddiaya konu olan müziğin 1986 yılında Koma Qamışlo tarafından yayınlandığı iddia edildi. Twitter’de yapılan bu iddianın ardından #HırsızMustafaYıldızdoğan an çok konuşulanlardan oldu.

Ölürüm Türkiyem şarkısı çalıntı mı?

Dün akşam resmi Facebook hesabı üzerinden çalıntı iddiaları hakkında açıklama yapan Mustafa Yıldızdoğan, görüntülerin montaj olduğunu iddia ederek bu iddialara destek verenler hakkında da hukuki sürecin başlatılacağını açıkladı. Mustafa Yıldızdoğan, paylaşımında “Türkiyem eserinin bestesi çalıntıdır adı altında yalan haber ve montaj videolarla Twitter’da gündem oluşturan ve buna destek veren sözde gazeteci ve sözde şarkıcılar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır.” yazdı.

Mustafa Yıldızdoğan kimdir?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler