Ana SayfaÜnlülerMustafa Kandıralı'ya veda

İlgili Postlar

Mustafa Kandıralı’ya veda

Dünyanın en önemli klarnet sanatçılarından olan ve dün hayatını kaybeden Mustafa Kandıralı, Zincirlikuyu’da düzenlenen cenaze törenin ardından toprağa verildi. Kandıralı’yı son yolcuğunda sevenleri yalnız bırakmadı

 

Bir zamanlar bayram sabahlarında televizyon ve radyo programlarının vazgeçilmez bir figürü haline gelen ve dünyaca ünlü klarnet sanatçısı olan Mustafa Kandıralı, 90 yaşında hayatını kaybetti. Kandıralı’nın torunu Güneş Aybek, dedesinin kalp ve astım rahatsızlıklarından dolayı yaklaşık 1,5 yıldır tedavi gördüğünü söyledi.

 

Mustafa Kandıralı’nın cenazesi, ikindi namazına müteakip İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kandıralı’nın cenaze törene Kandıralı’nın ailesi ve sevenleri katıldı.

Aile mezarlığının önünde kılınan cenaze namazının ardından Mustafa Kandıralı aile mezarlığına defnedildi. Cenaze töreninde usta sanatçının kızı Kısmet Kandıralı güçlükle ayakta durabildi.

Babasıyla birlikte 30 seneye yakın zaman geçirdiklerini anlatan Kısmet Kandıralı, “Kızıyım ben. Aramız çok iyiydi. Babam 30 seneye yakın benim yanımda kaldı. Babama ben bir çocuk gibi, bebek gibi baktım. Arkadaşımdı o benim. Her şeyimdi. Biz bir buçuk seneden beri hastanede kalıyorduk. Babam bayağı acılar çekti. Çok acılar çekti. Dün akşam artık vücudu iflas etti. O kadar ilaca, o kadar seruma… Bir yandan da kurtuldu diyorum, bir yandan çok üzülüyorum. Kalbi artık bize cevap vermedi. Akşam 21.00’da kaybettik şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler