Ana SayfaKimdirMurat Daltaban Kimdir?

İlgili Postlar

Murat Daltaban Kimdir?

Tiyatro ve dizi oyuncusu Murat Daltaban kimdir? Hayatı hakkında merak edilenler asıl mesleği nedir hangi dizilerde yer aldığı merak edilenler bilmediğiniz hepsi Murat Daltaban kimdir haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Murat Daltaban aslen nereli? Murat Daltaban şuan kaç yaşında? Murat Daltaban hangi burç?

Murat Daltaban aslen Ankaralı olan oyuncu şimdi 53 yaşında ve oğlak burcudur.

Murat Daltaban Kimdir, Nerelerde Çalıştı?

Murat Daltaban 1966 Ankara doğumludur. ODTÜ mezunu olan oyuncu, burada Maden Mühendisliği okumuştur. Bu bölümü yarıda bırakarak Ankara Üniversitesi’nde oyunculuk bölümüne geçmiştir. 1992 senesinde, hayalleri için peşinden gittiği bölümden mezun olmuştur.

Mezun olduktan sonra İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda çalışmaya başlayan Murat Daltaban, Salkım Hanım’ın Taneleri sinema filminde oynadı. Burada klarnetçi karakterini canlandırdı.

Özlem Daltaban ile evli olan oyuncu, eşiyle beraber yeni bir tiyatro topluluğunun kurulmasına öncülük etti. Adına Dot Tiyatro verdikleri topluluk uzun süre başarıyla hizmet verdi.

Kardeş Çocukları dizisi ne zaman başlıyor

Burada hem yönetmenlik hem de oyunculuk yapma şansı buldu. 2005 yılında ekranlara gelen Hırsız Polis projesinde Arıza isimi karakterle epey sevildi. Bu rol, onun bilinmesine aracılık etti. Daha sonra popülerliğini Fatmagül’ün Suçu Ne dizisiyle sürdürdü. Bu dizide Münir adlı karaktere hayat verdi. Beren Saat ve Engin Akyürek’in başrollerde olduğu dizi uzunca süre ekranlarda kalmıştı.

Ardından Poyraz Karayel dizisinde de yer alan Daltaban’ın oynadığı son sinema filmi, Rüzgarın Hatıraları’dır. Bu film yurtdışında önemi ödüller toplamayı başardı.

Oyuncu, Salkım Hanım’ın Taneleri filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Oyuncu ödülünü kazanmıştı.  O film henüz ilk projesi olmasına rağmen ne kadar yetenekli olduğunu göstermişti.

Othello, Aşk ve Anlayış, Huzur gibi tiyatro oyunlarında oyunculuk yapan Daltaban, şimdi de Bir Mucize Olsun adlı diziyle ekranlara gelmeye hazırlanıyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler