Ana SayfaÜnlülerMurat Dalkılıç’ın hastalığına teşhis konuldu

İlgili Postlar

Murat Dalkılıç’ın hastalığına teşhis konuldu

Pop müzik dünyasının popüler isimlerinden biri olan Murat Dalkılıç bir süredir günlük hayatını etkileyen sağlık problemleri ile mücadele içerisindeydi. Stresli iş atmosferinden uzaklaşmak için sevgilisi Hande Erçel ile çıktığı Amsterdam tatili dönüşünde sorunlarından uzaklaşamayınca check-up yaptırdığı ortaya çıktı. Murat Dalkılıç’ın hastalığı hakkında detaylar haberimizde.

Hande Erçel kimdir?

Murat Dalkılıç’ın Hastalığı

Ünlü popçu Murat Dalkılıç’tan hayranlarını üzecek bir bilgi geldi. Doktorların detaylı sağlık taraması sonrasında Murat Dalkılıç’ın hastalığı vertigo olarak açıklandı.

Sevgilisi oyuncu Hande Erçel ile yaklaşık 2 hafta kadar önce Amsterdam’da tatile yapan ünlü popçu, tatillerinde de sağlık sorunlarından uzaklaşamamıştı. Sürekli baş dönmesi şikayeti olan ve midesi buluntısından kurtulamayan Murat Dalkılıç, Amsterdam’dan döner dönmez soluğu özel bir hastanede alan Murat Dalkılıç’a doktorlar vertigo teşhisi koydu.

Vertigo nedir?

Latince’de “dönmek” anlamına gelen Vertigo, hastanın kendisinde ya da çevresinde gerçekleşen bir çeşit hareket illüzyonudur. Baş dönmesi ile aynı anlamda olan Vertigo aslında bir hastalık değil, bir çeşit semptomdur.

Başdönmesi, denge bozukluğu gibi yakınmalar, hastaların hekime gitmesinin en sık sebeplerinden üçüncüsüdür. Tahminlere göre, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 5 ile 10’u vertigoyla tanışmış durumdadır.

Vertigo belirtileri nelerdir?

Genellikle iç kulaktaki denge sisteminde ortaya çıkan bir sorundan kaynaklanan vertigonun en belirgin belirtisi baş dönmesidir.

  • Kulak hastalıklarına bağlı baş dönmesi beraberinde kulakta basınç hissi
  • Kulak çınlaması
  • İşitme azlığı
  • Bulantı – kusma
  • Kulak akıntısı
  • Gözlerde anormal hareketler gözlemlenebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler