Ana SayfaÜnlülerMidwood projesi iptal mi olacak? Dev yatırım ne durumda?

İlgili Postlar

Midwood projesi iptal mi olacak? Dev yatırım ne durumda?

Türkiye için büyük bir öneme sahip olan Midwood projesi için farklı iddialar gündemde yer bulurken iddialar hakkında net açıklamalar geldi.

Türkiye’de kurulması planlanan Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi projesi ile ilgili iptal haberlerinin yayılması başlaması ile birlikte sektörde hareketlilik yaşandı. Midwood projesi ile birlikte Türkiye’nin sinema sektöründe daha etkin olması beklenirken iptal haberleri sonrasında Ahmet San’dan net açıklamalar geldi.

İstanbul’da yükseliyor!

Büyükçekmece’de yapımına başlanan Midwood projesi, 505 dönümlük arazi üzerinde yükseliyor. Tamamlandığında maliyeti 825 milyon TL’yi bulacak yatırım, sinema sektörünün en büyük umutlarından birisi olurken, bu proje ile birlikte Avrupa’nın en büyük film platosu da yine Türkiye’de olacak. Sadece Türkiye’deki çalışmalarda değil, Avrupa ve diğer ülkelerde çekilecek filmler için de ideal bir yer olacak yeni plato şimdiden beklentileri yükseltti.

Bollywood’un dikkatini çekti

Midwood projesi için Hindistan’da bir heyet ziyarete geldi. Her yıl milyar liralık bir sektörün oluştuğu Bollywood’tan böylesine bir hamlenin gelmesi Midwood projesinin şimdiden dikkat çektiğini de net bir şekilde gösterdi. Hindistan sonrasında Çin sinemasının liderleri de bölgeyi ziyaret etti.

Ahmet San ümitli!

Midwood İstanbul Film Studio Complex Yönetim Kurulu Başkanı olan Ahmet San, Midwood projesi ile ilgili açıklamalar yaparak büyük bir ümit verdi. Büyük bütçeli filmler için ideal bir ortamın yaratılacağı platoda Ahmet San’ın heyecanı dikkat çekti. Proje için iptal haberlerinin kesinlikle doğru olmadığını söyleyen San, “Nazar değmesin maşallah. Midwood planladığım gibi ilerliyor. Ama arazi 505 dönüm. Alt yapı çalışmalarının biraz zorlaması dışında hiçbir derdim olmadı. Projeyle ilgili olarak kamuoyuna yeterli bilgiler verdik zaten. Bu nedenle biraz sessiz olmak faydalı. Kışa doğru yine bilgilendirme periyoduna geçeceğim. O dönem stratejim ise ABD kaynaklı haberlerin buraya yansıma şeklinde olacak.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler