Ana SayfaKimdirMetin Uca Kimdir?

İlgili Postlar

Metin Uca Kimdir?

Usta Gazeteci ve sunucu Metin Uca Kimdir? Metin Uca Nerede Doğdu? Metin Uca Aslen Nereli? Metin Uca Hangi Burç? Metin Uca’nın Eserleri Hangileri? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Metin Uca Nerede Doğdu? Metin Uca Aslen Nereli? Metin Uca Hangi Burç?

Metin Uca, 13 Kasım 1961 yılında İstanbulda doğmuştur. Metin Uca, Aslen Hakkari’lidir. Metin Uca Akrep burcudur.

Metin Uca Kimdir?

Metin Uca, Hakkari’li bir baba ve Bilecik Söğüt’lü bir annenin büyük çocuğu olarak İstanbul’da doğmuştur. Metin Uca’nın, bir kardeşi vardır. Metin Uca, İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da okudu. İstanbul Jeoloji Mühendisliğinde okumaya başladı. Üniversite öğrenciliği sırasında harçlığını çıkarmak için Gelişim yayınlarının ansiklopedilerinin pazarlaması işinde çalıştı. Bu arada Tiyatro ve yaratıcı drama dersleri aldı. Jeoloji Mühendisliğinden mezun oldu. Ankara Halk Eğitimde tiyatro yapmaya başladı.

Metin Uca, 1987 yılında Anadolu Ajansı’nın açmış olduğu sınavı kazandı ve gazeteciliğe muhabir olarak başladı. 1989 yılında TRT’ye geçen Metin Uca, daha sonra Kanal D, Show TV, atv, Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik, programcılık yaptı.

Metin Uca, 1999 yılından sonra “Günaydın Türkiye” adlı sabah haberleri programları ve “Passaparola” adlı yarışmasıyla tüm türkiyede tanınmıştır. Tek kişilik gösterilere de çıkan ve seslendirme çalışmaları yapan sanatçı Metin Uca, 2004 yılından bu yana bir kitap üzerinde çalışıyor. 2010’da Star TV’de yayınlanan “Passaparola” adlı programın sunuculuğunu yaparak adından sıkça söz ettirmiştir.

Metin Uca’nın Eserleri:

Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim

Yes Yerine Orrayt Demek Caiz midir Hocam?

Tüh

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler