Ana SayfaKimdirMesut Engin Kimdir?

İlgili Postlar

Mesut Engin Kimdir?

Mesut Engin sefalet içinde yaşadığı hayata veda etti. Türk Sinemasının bir dönem en yakışıklı jönlerinden tüm genç kızların hayallerini süsleyen gözde oyunculardan biridir.

1973 Tarihinde Ses dergisinin düzenlediği güzellik yarışmasında Kral seçilerek sinema dünyasına ve Yeşilçam’a adım attı. Kısa bir zaman zarfında şöhrete ulaşan sanatçı oyunculuk yaparken aynı zamanda mankenlik ve fotomodellik de yaptı. Dönemin sanatçılarını kıyasla çok iyi bir para da kazanan Mesut Engin, dönemin en gıpta edilen isimlerinden birisi oldu.


Bugün Doğan Ünlüler

Trafik Kazası Dönüm Noktası Oldu

Sanatçı Mesut Engin’in bu yükselişi 1976 yılında geçirdiği feci bir trafik kazası hayatının dönüm noktalarından birisi oldu. Bu durum oyuncunun hayatında sefaletinin başlangıç noktası olarak görülür. 1953 doğumlu olan sanatçı kaza geçirdiğinde 23 yaşındaydı.

Yaşanan olayları kaldıramayan sanatçı, daha sonrasında giderek kötü bir hayat sürmeye başladı. Alkol bağımlılığı ise oyuncunun yaşamının tamamen kötü bir sürece girmesine neden oldu. Bu dönemlerde kendisine çok fazla destek verilmediği gibi yapılacak iyilikleri de kabul etmedi. Bir ara destekler ile alkol bağımlılığından kurtulmak istese de başaramadı.

Mesut Engin Yaşamını Yitirdi

1973 Ses Dergisi yarışmasının birincisi, genç kızların gözdesi Yeşilçam’ın Kral lakaplı jönü Mesut Engin 58 yaşında yaşamını yitirdi. Sokakta yaşamını yitirmiş bir şekilde bulunan sanatçının bu hali sevenleri üzdü. Sinemada yer aldığı eserler, hala televizyonlarda yer alırken, sanatçı bu eserleri ile ölümsüzlüğe ulaşmayı başardı.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler