Ana SayfaÜnlülerMert Fırat: "Bana ‘beta erkeği’ diyorlar"

İlgili Postlar

Mert Fırat: “Bana ‘beta erkeği’ diyorlar”

Son dönemlerin başarılı oyuncularından olan ve Ufak Tefek Cinayetler dizisinde başrol oynayan Mert Fırat,  ‘Farklı Bir Erkeklik Umut Edilebilir mi?’ konulu panele katıldı.

Cinsiyet eşitsizliği, kadın erkek ilişkilerine dair farklı sorunların ele alındığı panelde Mert Fırat yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

Mert Fırat hesabı İdil Fırat’a ödetti! 

Ufak Tefek Cinayetler’in Serhan’ından önemli mesajlar

Oyuncunun yer aldığı dizide de kadın erkek ilişkilerine dair farklı örneklere yer verilirken yer yer diziden örnekler veren Mert Fırat¸ kendisine “Beta erkeği” denildiğini söyleyerek oldukça dikkat çekti.

“Kadınların çok aktif olduğu bir hayatta büyüdüm. Oradan beslenerek, hiçbir zaman insanları kadın-erkek diye ayrı kimlikle değerlendirmedim. Cinsiyet eşitsizliği benim geçmişimde az olan, şimdilerde ise herkesin mücadelesi haline gelen bir konu. Son üç yıldır bununla ilgili aktif olarak projelerde yer alıyorum. Kadınların yanı sıra erkeklerin bilinçlenmesi ve mücadele etmesi kanısındayım. Yanındayız Derneği de, bu bilinçle oluşturulan bir platform… Partner olarak adlandırdığımız çevremizdeki erkekleri, bir nebze geliştirmek ve değiştirmek derdindeyiz. Bire bir temastan başlayıp, toplumun geneline yaymayı hedefliyoruz. Bir çalışmanın içerisinde kadın yoksa muhakkak eksiktir. Erkekliğin imkansız iktidar olduğunu çocukken anladım. Daha sonra da kurduğum bütün işler içerisinde, kadın sayısı fazlaydı. Pratikte onlara yükü de bırakarak çalışıyoruz” diyerek bu konudaki düşüncelerini geniş bir şekilde açıklayan oyuncu, paneldeki açıklamalarıyla destek aldı.

“Şiddetin her türüyle savaşıyorlar”

Kadınların sadece fiziksel şiddete maruz kalmadığını söyleyerek bu konudaki farklı bir durma dikkat çeken oyuncu, şiddetin her yönüyle savaşan kadınlara karşın şiddetin tamamen ortadan kalkması gerektiğine inanıyor.

“Bana ‘beta erkeği’ diyorlar”

Özellikle Ekşi Sözlük’te kendisi için “Beta erkeği” tanımlamasının yapıldığını söyleyen Mert Fırat, kendisinin kadınlara karşı davranışlarının bazı erkekler tarafından uygun bulunmadığını söyledi. Kendisi hakkında hesabı ödemedi, elini tutmadı gibi farklı haberlerin sürekli gündeme geldiğini belirten oyuncu, bu durumdan dolayı rahatsız olduğunu da belirtti. Kadına karşı eşitliğin ve daha iyi davranışların gelişebilmesi adına bu tip haberlerin olmaması gerektiğini söyleyen Mert Fırat, kullanılan dilin, kadınları ezdiğini ve bir an önce değişmesi gerektiğini beyan etti.

Mert Fırat kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler