Ana SayfaYaşamSağlıkMeme Estetiği Öncesi ve Sonrası Nelerle Karşılaşılır?

İlgili Postlar

Meme Estetiği Öncesi ve Sonrası Nelerle Karşılaşılır?

Meme estetiği, son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle çok daha fazla tercih edilen estetik müdahalelerin başında gelmektedir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas, kadınlarda diri bir meme formunun ve vücut güzelliğinin kadın için ön planda olduğunu söyleyerek meme estetiğinin öncesini ve sonrasında ne yapılması gerektiğini siz değerli okuyucular ile paylaştı;

Meme Estetiği Neleri Kapsıyor?

Meme estetiğinde amaç kişinin memelerini vücut postürüne uygun, doğal, sağlıklı ve güzel bir şekilde yeniden biçimlendirmektir. Kadınların meme implantı yaptırmak istemelerinin birçok nedeni bulunmaktadır. Asimetrik meme görüntüsünü dengelemede, hacim kaybı ve sarkıklık olan memelerde, içi gevşemiş boşalmış şekil bozukluğu olan memelerde rahatlıkla yapılan meme estetiği sayesinde kadınlar özgüvenlerini yeniden kazanmakta ve sosyal hayatlarında çok daha özgüvenli olmaktadırlar. Dolgun, diri ve dik duran memeler hemen her kadının isteğidir. Kişinin istediği meme görüntüsünü elde etmenin birçok türü vardır ancak meme büyütme operasyonunun yapıldığı modern tekniklerle uzun vadeli kalıcı çözümler üretilmektedir.

Meme Büyütme, Küçültme, Dikleştirme ve Yağ Enjeksiyonu İşlemleri Nedİr?

Doktor muayeneden sonra memelerde görülen tüm eksileri hastayla paylaşır, yapılan operasyonla kişinin bedeninden mutlu olması sağlanır. Meme boyutu doğumsal olarak ne kadar küçük olursa olsun, gebelik, emzirme ve sonraki süreçlerde hormonlar aracılığıyla büyürler. Ancak bu dönemler sonlandığında meme yapısında gevşeme ve hacim-doygunluk azalması görülür. Bu noktada memede görülen küçülme ve yoğunluk kaybı kişiyi sağlık bakımından değil psikolojik bakımdan etkilemektedir.

Günümüzde çok farklı doku ve modellerde implantlar bulunmaktadır. Meme Büyütme (Augmentasyon  Mamoplasti) operasyonunda kullanılan implantlar ‘yuvarlak’, ‘damla’,’düzgün’, ‘pütürlü’ ya da içerdiği jel yoğunluğuna göre ‘düşük’, ‘orta’, ‘yüksek’ olarak sınıflandırılmaktadır. Silikon implantların memeye nakil bölgeleri meme altı ve meme kası altı olarak değişmektedir. İmplantlar memeye, meme başı çevresi izinden, meme altı katlantı izinden, koltuk altı bölgesinden ya da göbek deliğinden yapılabilmektedir. Meme Küçültme (Redüksiyon Mamoplasti) operasyonun da temel amaç kişinin omuzlarındaki ve doğal olarak sırtındaki fazla yükü almak ve kişinin postürünü düzeltmektir. Meme Dikleştirme (Mastopeksi) operasyonu özellikle hamilelik ve emzirme sürecinden sonra, menapoz sonrasında, ani kilo verilmesiyle oluşan meme sarkmalarında, yerçekimiyle oluşan meme dokusundaki hacim kayıplarının da düzeltilmesi amacıyla estetik olmayan görüntünün yeniden biçimlendirilmesi amacıyla yapılır. Yağ Enjeksiyonu ise kişinin bölgesel yağlanma sorunu yaşadığı bölgeden yağ çekilip kök hücre ile zenginleştirildikten sonra memeye enjekte edilmesi işlemidir.  Tek başına tercih edilebildiği gibi meme büyütme operasyonunun yanında destek olarak da yapılabilmektedir. Yağ enjeksiyonu ile bölgesel yağlardan kurtulup memelerin istenilen büyüklüğe ulaşması sağlanır.

Meme estetiğindeki başarı, yapılan operasyonlarda meme dikiş izlerinin belli olmamasıdır. Yapılan operasyonun başarısı bu şekilde ölçülebilmektedir. Yapılan estetik müdahalelerde kadınların büyük çoğunluğu emzirme sırasında sorun yaşayıp yaşamayacakları kaygısı taşırlar. Yapılan meme estetiklerinde meme bütünlüğüne ve süt kanallarına dokunulmamaktadır. Bu bakımdan kişiler herhangi bir problem yaşamazlar. Operasyon sonrasında memelerin doğal görünümde olması için kişinin vücut hatlarıyla uyumlu estetik ve destekleyici prosedürler uygulanır.

Meme Estetiğini Kimler Tercih Ediyor?

Meme estetiğini evlenmiş ya da evlenmemiş her yaştan kadın tercih edebilmektedir. Memelerindeki büyüklükten dolayı omuz boyun, sırt ve bel ağrısı yaşayan kişiler, memelerdeki sarkıklıktan ve büyüklükten dolayı meme başı göğüs ortasında değil aşağıda bulunması durumunda, memeleri kalıtımsal olarak küçük ya da hiç olmayan kişiler, aşırı kilo kaybı hamilelik ya da emzirme gibi nedenlerden dolayı memelerinde sarkıklık, memeler arası boyut ve hacim farkı olan kişiler, memeler arasında şekil, meme başlarında  pozisyon farkı olan kişiler meme estetiğini tercih etmektedirler. Kadınların kendilerini özgüvende hissetmeleri bakımından son yıllarda oldukça popüler hale gelen meme estikleri kadınları pozitif anlamda etkilemektedir.

Regl Dönemi ile İlgili Doğru Bilinen 10 Yanlış

Meme Estetiği Prosedürü Öncesi ve Sonrasında Karşılaşılan Durumlar Nelerdir?

Genel anesteziyle hastane koşullarında yapılan meme estetiğinde operasyon öncesinde mamografi, ultrason, kan tahlili gibi bütün tetkiklerin yapılmış olması gereklidir. Soğuk algınlığı gibi ameliyatı etkileyecek bir hastalığınız varsa öncelikle bu hastalıkların tedavisi yapılmalıdır. Tahliller sonrasında operasyon tarihi belirlenmelidir. Meme estetiğinde de aynı diğer operasyonlar gibi ameliyat öncesinden birkaç saat önce aç kalınmalıdır. Meme estetiği kişide yapılacak operasyona göre ortalama 2-3 saat arasında sürmektedir.  Eğer kişi yeni doğum yaptıysa emzirme döneminin bitiminden sonra en az 9 ay beklenmelidir. Ancak daha sonra meme estetiği yapılabilir.

Meme estetiği yapıldıktan sonra doktorun değerlendirmesiyle beraber 1 ya da 2 gün hastanede kalınabilir. İstirahat dönemi ameliyat tan sonra yaklaşık 1 hafta 10 gün kadardır. Meme estetiğinde cerrah yeni form verdiği memeleri bandajlar. Bu bandajlar hastadan dört gün sonra çıkartılır.  Bu bakımdan bandaj çıkarıldıktan sonra hastanın banyo yapması önerilir. Bandajlar açıldıktan sonra sadece kesi olan bölgeye bant uygulanır. Bant uygulamasıyla beraber hasta sporcu sütyeni olarak adlandırılan meme formunu koruyucu özel bir sutyen giyer. Sporcu sütyeni yapılan estetik müdahaleye destek olması için gündüzleri takılır. Ne kadar süreyle kullanılacağını kontroller sırasında doktor belirtmektedir. Meme estetiği sonrasında geceleri yatarken meme üstüne yüzüstü olarak yatılmaz. Memelerin yapısı korunmalı ve yeniden biçimlendirilen memeyi zorlayıcı hareketler yapılmaması gerekir. İyileşme süresi içerisinde kolları yukarıya kaldırmak, ağır bir nesneyi itmek ya da çekmek gibi göğüs kaslarını zorlayıcı hareketlerden kaçınılmalıdır. Operasyondan bir ay sonra cerrahın vereceği çeşitli hareketleri aşırıya kaçmadan sadece doktorun önerdiği gibi belirli aralıklarla yaklaşık 6 ay boyunca yapılmalıdır. Meme operasyonlarında kesi izleri erken dönemde daha belirgin olmakta, bir yılın sonunda belli belirsiz görünmektedir. Operasyondan sonra kontrol muayenesinin aksatılmaması, doktorla iletişimin azaltılmaması, iyileşme sürecinde yine oluşabilecek ya da olabilecek durumların doktorla paylaşılması önemlidir.

Meme Estetiği Fiyatları Nasıldır?

Meme estetiği fiyatları yapılacak olan ameliyatın türüne göre, meme büyütme ameliyatı ise,  implantın yerleştileceği kesi bölgesine kadar bir çok farklılıklara göre değişmektedir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas’ ın sizler için detaylandıracağı tüm işlemler ile ilgili bilgi almak için Quartz Clinique +90 212 241 46 24 numaralı telefonundan randevu oluşturabilir ve meme estetiği operasyonunu güvenle ve rahatlıkla yaptırabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler