Ana SayfaÜnlülerMeltem Cumbul: Birey olmadan evlenmemek gerekiyor

İlgili Postlar

Meltem Cumbul: Birey olmadan evlenmemek gerekiyor

Katıldığı bir etkinlikte konuşma yapan Meltem Cumbul, kadın erkek eşitsizliğinden bireysel ekonomik özgürlüğe kadar pek çok konuda açıklama yaparak “Birey olmadan evlenmemek gerekiyor” dedi.

Lüleburgaz’da gerçekleştirilen ve katılımın yüksek olduğu Çınaraltı Sohbetleri’nin konuğu olan Meltem Cumbul, programda önemli açıklamalar yaptı. Kadınlar ve erkeklerin katılım gösterdiği programda günümüz kadınının sorunları masaya yatırılırken ünlü oyuncu önemli açıklamalarda bulundu.

Meltem Cumbul’un eski sevgilisini biliyor musunuz?

Kadın erkek eşitsizliği nasıl çözülecek?

Türkiye’de kadın erkek eşitsizliğine ve kadına yönelik şiddeti anlatan Meltem Cumbul, bu durumun tek çözümünün erkek ve kadınların birbirini anlaması ile olabileceğini söyledi. “Cinsiyetsiz bakmamız gerekiyor. Kafalarımızdaki bariyeri kaldırmamız gerekiyor. Beni, kendime olan inancım motive ediyor. Bu el bana ait. Kime vereceğime ben karar veririm. Kız erkek eşitliği önce ailede başlaması gerektiğini düşünüyorum” diyerek bu konudaki düşüncelerini dile getiren oyuncu, tek çözümün bu olduğuna inandığını ifade etti.

Meltem Cumbul kimdir?

“Birey olmadan evlenmemek gerekiyor”

Meltem Cumbul’un en dikkat çeken sözleri ise evlilik üzerine oldu. Kişilerin birey olmadan evlenmemesi gerektiğini söyleyen Meltem Cumbul, “Evlenmek şart mıdır? Onu bir düşünmek gerekiyor. Ekonomik özgürlüğü olmak kaydıyla topluma ‘evlenmek ister misin?’ diye sormak gerekiyor. Bu anlamda çok feminist bir ailede yetiştim. Birey olmadan evlenmemek gerektiğini düşünüyorum. Birey olmakta en çok kadınlar zorlanıyor” diyerek duruma farklı bir bakış açısı getirdi.

Programda konuşma yapan bir diğer isim ise Selin Söğütlügil oldu. Meltem Cumbul’un ardından programda konuşma yapan Söğütligil, kadının istemesi halinde her şeyi başarabileceğini ve kimseye de boyun eğmeyeceğini söyledi. “Kadın duyandır. Kahkahadır, acıdır. Ve aşktır. Benim motivasyonum; aşk. Kendi dişil ve kadın kimliğimizi kabul edelim. İçimizdeki aşk bizim hayat enerjimizdir. Ben hayatımda aşkı yaratmaya çalışıyorum. Kadınların erkeklerle birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Feminist değilim, hiç olmadım. Ben realistim. Özgüven çok önemlidir. Cinsiyet ayrımı yapmaksızın ne kadar varoluşçu olursak ve kendimizi sahiplenirsek karşımıza ordu da çıksa siler geçeriz. Kadın istemezse hiçbir ideolojiye, hiçbir baskıya boyun eğmez.” Diyen Söğütlügil, katılımcılardan destek aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler