Ana SayfaÜnlüler'Melekler Yaşam Köyü'

İlgili Postlar

‘Melekler Yaşam Köyü’

Adana’da bir grup hayvansever Melekler Yaşam Köyü adı verdiği gönüllü barınakta engelli sokak hayvanlarına sahip çıkıyorlar. Takdir görülen bu davranış bir çok hayvanseverin ilgi duymasına yol açtı.

Arsayı Barınak Haline Getirdi!

Adana Çukurova bölgesine bağlı olan Karslılar Mahallesi’nde bulunan ve kullanmadığı arsayı barınak haline getiren Nalan Umay, yıllardır sokaktaki engelli hayvanlara bakıyor. Ona yardımcı olan gönüllülerle birlikte Adana ve çevre illerde bulunan kaza ya da şiddet sonucu sakat kalmış hayvanlarla ilgileniyor. Gece gündüz hayvanların hepsiyle tek tek ilgilenen gönüllüler, zaman zaman barınaktaki kedi ve köpeklere canlı müzik dinletip, arazide yoga da yapıyor.

Dikkat Çeken Projede Hayvanları Seslendiren Ünlüler Kim?

Birilerinin Onlarla İlgilenmesi Gerek!

Önceden arsasında uğraştığı hobilerle  vakit geçiren Nalan Umay “Arkadaşlarım daha sonra buraya kedi ve köpek getirmeye başladılar. O günden sonra burası kendiliğinden bir barınağa dönüştü. Hayvanların ne kadar mağdur olduğunu ve birilerinin onlarla ilgilenmesi gerektiğini görünce burayı böyle bir barınak haline getirdik” diye konuştu. Barınaktaki hayvanların bakımını üstlenenlerden Çiğdem Uğur ise hayvanseverlerden destek aldıklarını belirterek günde 90 kilogram mama giderleri olduğunu bunun için de maddi ve beden gücü konusunda desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi. Hayvan sevgisinin çok küçük yaşta çocuklara aşılanması gerektiğini de dile getiren Uğur, “Hayvanlara merhamet konusunda asıl görev anne ve babalara düşüyor. Çünkü ebeveynler çocuklarına hayvan sevgisini öğretirlerse, bu ülkede farklı şiddet eylemleri de kalmayacaktır” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler