Ana SayfaKimdirMehmet Cerrahoğlu Kimdir?

İlgili Postlar

Mehmet Cerrahoğlu Kimdir?

Karabasan filmiyle ünlenen Mehmet Cerrahoğlu’nu yakından tanıyalım…

Pendik’te bir otopark’ta çalışan Mehmet Cerrahoğlu, yönetmen Evrenoğlu tarafından bir gazetede haberinin çıkması ile kendisine rol vermesiyle oyunculuğa adım atmıştır.


Bugün Doğan Ünlüler

Yer Aldığı Projeler

İlk olarak Baskın Karabasan isimli sinema filminde rol alan Mehmet Cerrahoğlu günümüzde ise Diriliş Ertuğrul dizisine Cazgır karakteri ile kamera karşısına geçmiştir. Mehmet Cerrahoğlu dizide Cazgır karakterine hayat vererek, Simon’un hizmetkarı olarak rol alıyor. Oyunculuk ile birlikte resim yapan ve kitap yazmaya başladığını belirten Mehmet Cerrahoğlu’un aslen nereli olduğu bilgisine henüz ulaşılamamıştır. Mehmet Cerrahoğlu  GAPO sendromu rahatsızlığına sahiptir. Dünyada 15-20 kişide olan GAPO sendromlu Mehmet Cerrahoğlu’na dış görünüşü nedeniyle yıllarca iş verilmedi. Oldukça zor günler geçiren Cerrahoğlu, Pendik’te bir otoparkta çalışmaya başlayarak hayata tutundu. Yönetmen Evrenoğlu’nun bir gazete haberinde görerek ‘Baskın: Karabasan’da rol verdiği 46 yaşındaki Cerrahoğlu, filmin gösterime girdiği Avrupa ülkelerini görme şansı elde etti. Çevresi tarafından Uzaylı Mehmet olarak tanınan Mehmet Cerrahoğlu, sıradışı görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Hastalığı Şansı Oldu

Cerrahoğlu tanınmadığı ortamlarda sorun yaratan dış görünüşü sayesinde, en çok istediği oyunculuk hayaline kavuştu. Birkaç klipte oynadıktan sonra sinema filmi ile beyaz perdede boy göstermeye başladı.Cerrahoğlu, ‘Baskın’ adlı fantastik-korku filminde makyaja bile gerek duymadan rol aldı.

Gapo Sendromu Nedir?

Çok nadir rastlanılan genetik bir hastalıktır. Hastalık, ağır büyüme bozukluğu şeklinde ortaya çıkar. Kemiklerde, deride ve özellikle de diş etlerinde kendini belli eder. Bu hastalığı olan kişide gözle görülür derecede büyük bir alın, baş üst tarafına büyüyerek kafa bölgesini baskılama durumları, ciltte oldukça belirgin kırışıklıklar ve kemik yaşının normalden fazla hızlı ilerlemesi görülür. Hastalığın ilk aşamalarında kemiklerde büyüme geriliği ortaya çıkar. Bunun için hasta olan kişilerin boyları kısadır. Ciltte metabolik bozukluk oluştuğundan şakaklardan başlayarak kellik görülür. Kellik yaş ilerledikçe artma gösterir. Erkeklerde kellik daha hızlı ilerler ve ileri ki dönemlerde saçların hepsi dökülür. Dişetlerinde büyüme aşırı olduğundan dişler baskı altında kalarak dişlerde kırılganlık oluşur ve zaman içinde dişler dökülür. Bu sendrom sonucu sinir sistemi de ciddi bir hasar gördüğünden hastada özellikle görme ile ilgili problemler baş gösterir. Hastalığın nedeni hem anne hem de babada mevcut olan çekinik bir problemden kaynaklanmaktadır. Anne ve babanın özellikleri kromozomlar ile bebeğe aktarılmaktadır. Anne ve babada kromozomların özel bölgeleri silinmiş ve bu silinen özel bölgelerde karşılıklı olarak birbirlerine denk gelmiş ise o zaman bu hastalık ortaya çıkar. Yani hastalığın bebekte ortaya çıkması için hem anne hem de babanın bu hastalığı taşıması gerekmektedir.Hastalığın tedavisi yoktur. Sadece hastalığın oluşturduğu yan etkileri ortadan kaldırabilecek veya hafifletebilecek çalışmalar bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler