Ana SayfaKimdirMehmet Akif Alakurt kimdir?

İlgili Postlar

Mehmet Akif Alakurt kimdir?

Sadece oyunculuğu ile değil, fiziğiyle büyük beğeni toplayan ve ödüllü model olan Mehmet Akif Alakurt kimdir? İşte sevilen oyuncu ile ilgili detaylar.

Modellik yaparak sektöre giriş yapan ve daha sonrasında dizilerde yer almaya başlayan Mehmet Akif Alakurt, Türkiye’de çok sevilen pek çok farklı yapımda yer aldı. Canlandırdığı karakterlerle özleştirdiği performansı ile büyük beğeni toplayan Mehmet Akif Alakurt, aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen oyuncuları arasında yer almayı başardı.


Bugün Doğan Ünlüler

Mehmet Akif Alakurt kaç yaşında? Mehmet Akif Alakurt aslen nereli? Mehmet Akif Alakurt burcu ne?

23 Temmuz 1979 tarihinde doğan sanatçı, Ordulu. Mehmet Akif Alakurt’un burcu ise aslan.

Mehmet Akif Alakurt kimdir? Kariyerine nasıl başladı?

Ailesi Ordu’nun Fatsa şehrinden olmasına rağmen İstanbul’da doğup büyüyen Mehmet Akif Alakurt, eğitimini de burada tamamladı. Özel sebeplerden dolayı üniversiteye gitmeyen ve yüksek lisans eğitimini almayan Mehmet Akif Alakurt, modelliğe yönelerek burada yer almaya çalıştı.

İlk önemli adımını 1998 yılında atan oyuncu, Neşe Erbek Ajans’ına kayıt oldu ve böylece yeni projelerde yer almaya başladı. Modellik yapmanın yanı sıra yarışmalara katılarak şansını deneyen oyuncu, 2001 yılında Best Model of Turkey’de Türkiye’nin En İyi Modeli ardından Best Model of the World 2001 yarışmasında birinci olarak Dünyanın En İyi Modeli olmayı başardı. Türkiye’nin ardından dünyada aldığı bu unvan ile birlikte adını duyurmayı başaran Mehmet Akif Alakurt, böylece dizi ve farklı projelerin de aranan yüzlerinden birisi oldu. Oyuncunun ilk deneyimi ise 2002 yılında Kanal D’de ekranlara gelen Kırık Ayna dizisi oldu. Daha sonrasında ise farklı dizi ve film projeleri ile birlikte Mehmet Akif Alakurt modellikten oyunculuğa geçiş yaptı. Oyuncu Arka Sokaklar ve Adanalı gibi yapımlarla parladı.

Mehmet Akif Alakurt film ve dizileri neler?

Oyuncunun yer aldığı dizi ve filmler ise şöyle;

1996 – Çılgın Bediş
2003 – Kırık Ayna
2004 – Metro Palas
2005 – Zeytin Dalı
2006 – Hacı
2006 – Sıla
2008 – Arka Sokaklar
2008 – Adanalı
2011 – Reis
2013 – Fatih

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler