Ana SayfaDedikoduMartı Videolarıyla Viral Olan Ogün Alibaş Röportaj Verdi

İlgili Postlar

Martı Videolarıyla Viral Olan Ogün Alibaş Röportaj Verdi

Ogün Alibaş martı videolarına kolajlarıyla sosyal medyayı adeta kasıp kavuruyor. Martı videolarıyla viral olan Ogün Alibaş röportaj verdi. İşte o röportaj;

Bu dostluk nasıl gelişti?

Tamamen spontane… Bitch benim yaklaşık 2 senedir beslediğim yarı evcil martım. Düzenli olarak beslemeye başladığım süreçte yüzsüzlüğü ele alarak artık evin bir ferdi oldu. Hatta bazen yemeğini geciktirdiğimde, pencereye gelip, kıracak şekilde gagalamaya başladı.

Neden adı Bitch?

Adı Bitch çünkü kendisi tam bir ‘sürtük’. Dedikodu dinlemek bunda, dikizlemek bunda, yüzsüzce her şeyi istemek bunda. Başka ne koyabilirdim ki (gülüyor)!

Nasıl evcilleştirdiniz onu?

“Pencerenin önünden geçerken beni beğenmiş ve tanışmak istemiş” demeyi çok isterdim (gülüyor). Ama besledikçe evcilleşti diyebilirim. Gözlemlediğim kadarıyla her Martı aynı değil, hepsinin karakteristik özellikleri var. Bu beni çok şaşırtmıştı. Pencerenin önüne martıların yemesi için Yemek koyduğumda tahmin edersiniz ki hepsi geliyor ancak pencereye konmaya cesaret edemiyorlar. Aralarında sadece biri düzenli olarak pencereye konmaya başladı ve o da belalım oldu. Bir süre sonra elime kamerayı alıp Bitch diye çağırdım, sesime alışıp gelmeye başladı.

Sizce bu video neden bu kadar tuttu?

Bilmiyorum ama bence insanın bir hayvanla kurduğu dostluktan doğan bir mizansen, insanlara çok tatlı ve sıcak geldi. Bir de genel olarak hepimizin eskiye göre gülmeye daha çok ihtiyacı var. Bir de, bu gibi videolarda senkronizasyon çok iyi olmalı. Ben de bu konuda takıntılıyım.

O televizyon programındaki ‘Eşarbını Yan Bağlama’ anı nereden aklınıza geldi?

Genellikle sosyal medyada dolaşırken denk geliyorum. Açıkçası ilk duyduğumda, Bitch’in çektiğim görüntülerindeki ağız hareketleriyle sesi hayal gücümde birleştiriyorum ve o an hemen karar verip çekime başlıyorum. Ama tabii bu süreç öyle göründüğü gibi 5 dakikada olmuyor. ‘Eşarbını Yan Bağlama’ videosundaki ses kaydı, TikTok’ta 5-6 ay öncesine dayanan bir akımdı. Bu sesi ilk duyduğumda aklıma bu videoyla alakalı hiçbir şey gelmemişti. Video 6 ay sonra karşıma çıktığında, aklıma bu video fikri geldi. Hemen kalkıp, 5 dakika içerisinde çekip yayımladım ve video viral oldu. Hep böyle olmaz mı zaten? Genellikle üstünde çok düşünülmemiş şeyler popüler olur.

Sizce TikTok takipçilerinin çoğunluğunu oluşturan yeni nesil nelere gülüyor?

Kendilerinden bir şeyler buldukları videoları komik buluyorlar. Çünkü çok iyi gözlemciler ve gözlemledikleri şeylerin videolaştırılmış hali onlara “Aa evet çok doğru, ben de yaşamıştım!” hissi veriyor.

Ne işle meşgulsünüz?

Sosyal medyada içerik üreticisiyim. Geçmiş dönemlerde bu işin arka planında, çeşitli ajanslarda çok çalıştım. Asıl mesleğim ünlü YouTuber’lara fikir satmaktı. Zaman içinde bu fikirleri kendi kariyerime entegre etmeye karar verdim. Biraz da kendimin ekmeğini yemek istedim (gülüyor). Bir martı gördüğümde, aklıma simit atmak gelmiyor, bu tip mizansenler üretmek konusunda yaratıcılığımı kullanıyorum.

Tepkiler nasıl?

Genellikle çok iyi geri dönüşler alıyorum. Ama olaylara başka açıdan bakan insanlara da maruz kalıyorsunuz maalesef. Bu seriyle birlikte bir canlıyla eğlenmemizden rahatsız olabilen binlerce insan olduğunu gördüm. “Martıyla ünlü oldun, martısız sen bir hiçsin” gibi yorumlar alıyorum. Bitch öldüğünde ya da göç ettiğinde elbette üzüleceğim. Ama sonuçta hayvan bu, göç de edebilir. İyi olduğu sürece onun adına mutlu olurum.

Martı bir gün giderse ne yaparsınız?

Zılgıt eşliğinde ağlarım (gülüyor). Şaka şaka. Belki de Bitch bir gün pencereye konduğunda ben gitmiş olurum.

Aileniz ne diyor bu videolara?

Çok mutlu oldular. Onlar da çok eğleniyorlar. Babam hatta “İnsanlar ‘twerk’ü tam görmek istiyor. Tam çeksene oğlum!” diyor. En çok ona güldüm.

Kaynak: Hürriyet

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler