Ana SayfaÜnlülerMahmut Tuncer'in Davasında Karar Verildi

İlgili Postlar

Mahmut Tuncer’in Davasında Karar Verildi

Mahmut Tuncer’in davasında karar verildi. İzmirli bir müzisyenin, Mahmut Tuncer hakkında eserinin melodisini izinsiz kendi eserinde kullandığı iddiasıyla açtığı davada karar verildi. “Manevi veya mali haklara tecavüz” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Mahmut Tuncer ve Plak yetkilisi ceza aldı mı? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

İbrahim Tatlıses ile Küs Olan Mahmut Tuncerden Şok Açıklamalar!

Mahmut Tuncer’in davasında karar verildi

Mahmut Tuncer’in davasında karar verildi. İzmirli müzisyen Bilgin Çetin’in, Mahmut Tuncer ve Özdemir Plak yetkilisi Mustafa Özdemir hakkında eserinin melodisini rızası dışında kendi eserinde kullandığı ve eserin dağıtımını yaptığı iddialarıyla açtığı davada karar verildi.

Müzisyen Bilgin Çetin’in şikayeti üzerine açılan davada, Mahmut Tuncer ve Mustafa Özdemir hakkında  “Manevi veya mali haklara tecavüz” suçundan 5 yıla kadar hapsi istenmişti.

Bilgin Çetin, “Cincon” isimli eserini Bornova 1. Noterliğine tescil ettirmek suretiyle eser sahibi olduğu, eserini çeşitli sosyal medya mecralarında umuma arz ettiği belirtilen iddianamede, şüpheli Mahmut Tuncer’in “Ankara” isimli eserinde müştekinin rızası olmadan eseri kullandığı ve eser sahibi olarak müştekinin ismini göstermediği, plak yetkilisinin de bu eserin dağıtımını gerçekleştirerek mali ve manevi haklara tecavüzde bulunulduğunu ifade etmişti.

Mahmut Tuncer'in beraatine karar verildi.
Mahmut Tuncer’in beraatine karar verildi.

Mahmut Tuncer Kimdir?

Mahmut Tuncer ve plak yetkilisi Mustafa Özdemir’in beraatine karar verildi

İzmir 1. Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada Mahmut Tuncer, şikayetçinin eserinden faydalanmadığını ifade etti.

Melodisi birbirine benzer birçok eser bulunduğunu söyleyen Mahmut Tuncer, “Ben Bursa çiftetellisi isimli bir anonim eserin melodisinin içerisinde yer alan küçük bir kısmı aldım. Ayrıca kendim buna nota ekleyerek suça konu olan eseri meydana getirdim. Benim eserim şikayetçinin eserinin izinsiz işlenmesi değildir.” diyerek kendisini savundu.

Suça konu olan Mahmut Tuncer’e ait “Ankara” adlı eserin, TRT Genel Müdürlüğü’nce anonim başka eserler ile benzeştiğini ve anonim nitelikte olduğunun bildirildiğini belirtilmesi üzerine; Mahmut Tuncer ve plak yetkilisi Mustafa Özdemir’in beraatine karar verildi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler