teensexonline.com
Ana SayfaKimdirLoris Karius kimdir?

İlgili Postlar

Loris Karius kimdir?

Yakışıklılığıyla ünlü isimlerin de dikkatini çeken Beşiktaşlı kaleci Loris Karius, son günlerin gündemden düşmeyen isimlerinden biri halinde.  Peki, Loris Karius kimdir? Loris Karius Biyografisi ve hakkında bilinmeyenler haberimizde…



Bugün Doğan Ünlüler

Loris Karius Nerelidir? Loris Karius Kaç Yaşında?  Loris Karius Boyu Kaç?  Loris Karius Hangi Burç?

Loris Karius, 22 Haziran 1993 tarihinde Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde bulunan ve 32.334 nüfusa sahip olan Biberach an der Riss şehrinde dünyaya gelmiştir. 1,89 m boyunda ve 75 kg olduğu bilinen Alman kaleci 25 yaşında ve İkizler burcudur.

Loris Karius Kimdir?

Loris Karius, Harald Karius ile Christine Karius’un tek çocuğudur. Babası tarafından motosiklet kullanması konusunda yoğun şekilde teşvik edilen kaleci, dedesi Karl tavsiyesiyle yönlendirildiği futbola daha büyük bir ilgi duyarak bu alana yönelmiştir. Profesyonel kariyerine 2005 senesinde VfB Stuttgart kulübünde başladı. 2009 senesinde İngiltere’ye taşınan futbolcu, taşınana kadar doğduğu şehir olan Biberach an der Riss’te özel olarak eğitim almıştır.

Bundesliga’nın ilk transfer kalecisi oldu

2009 senesinde Manchester City’ye yerleşmeden önce kariyerini Stuttgart ile 2005 senesinde başlatan ünlü futbolcu, Mainz 05 ile beraber Almanya’ya dönüş yaptı. Bundesliga’nın ilk transfer kalecisi olan kaleci, ligin en iyi ikinci kalecisi olarak dikkat topladı. 4,7 milyon £ ‘luk bir ücret karşılığında 2016 yılında Liverpool’a transfer olan Loris Karius, futbol gündeminde büyük yankı oldu.

2010 yılında  Manchester City altyapısına transfer edilen Karius, 2011’de tecrübe kazanması için Mainz’a kiralandı. 2012 yılında bonservisiyle Mainz’a transfer olan Alman kaleci, o sezon Bundesliga’da yalnız 1 maçta forma giyebildi. 2013/2014 sezonunda takımın as kalecisi olan Karius, Bundesliga’da forma giydiği 23 karşılaşmada kalesinde 31 gol gördü.

2014/2015 sezonunda Bundesliga’yı 11. sırada bitiren Mainz’ın kalesini tamamen devralan Karius, kariyerindeki beklenen patlamayı bu sezonda gerçekleştirdi. Genç file bekçi, Alman takımıyla çıktığı 33 mücadelede 41 gol yedi. Alman kaleci, sonraki sezon Bundesliga’da 34 maçta yer aldı ve 42 gol yedi.

2016 senesinde 23 yaşındayken kariyer transferini gerçekleştiren Karius, 6.2 milyon euro karşılığında Premier Lig devi Liverpool’a transfer edildi. İlk sezonunda Premier Lig’de 10 maça çıkan Karius, Mİgnolet’nin gölgesinde kaldı. Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkan Liverpool’un kalesini devralan Alman file bekçi, Premier Lig’de 19 maçta takımının kalesini korudu ve kalesinde 14 gol gördü.

Taraftardan ölüm tehditleri aldı!

İlk çıkışını 2016 yılında 20 Eylül tarihinde gerçekleştiren kaleci, ilk Premier Ligi maçını 24 Eylül tarihinde Reds için 5-1 galibiyetle biten Hull City’e karşı oynadı. Aralık ayı başlarında ilk onbirden yedek listesine düştü Karius, 2018 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nde de Real Madrid’e karşı mücadele etti. Maçın ardından tribünlerde kalan Liverpool taraftarlarına karşı ağlayan sporcu, yediği üç gol sebebiyle Twitter üzerinden ölüm tehditleri geldi. Kendisinin ve çocuklarının tehdit altında olduğunu söyleyen Loris Karius, Merseysi polisinden bir soruşturma başlatmasını istedi. 16 yaşından beri Almanya’yı tüm gençlik seviyelerinde temsil eden sporcu, uluslararası kariyerinde Timo Horn ve Marc-André ter Stegen arasındaki yoğun rekabet sebebiyle sınırlı kaldı ve çok fazla ilerleme kaydedemedi.

Loris Karius Beşiktş’ta

Siyah-beyazlılar, 28 ağustos 2018 tarihinde Liverpool’un 25 yaşındaki file bekcisi Loris Karius’u iki yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı.

Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan Karius, yediği hatalı gollerle ve kurtardığı imkansıza yakın pozisyonlarla beraber ilginç bir kariyer ortaya koydu.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler