Ana SayfaDünyaLimonHost Müşteri Memnuniyetine Öncelik Veriyor

İlgili Postlar

LimonHost Müşteri Memnuniyetine Öncelik Veriyor

İnternet ve email kullanımının artması ile birlikte kullanıcıların ihtiyaçları da farklılaşıyor. Email hosting hizmetleri ile kullanıcıların email mesajları ve bağlantılı dosyaları bir sunucu üzerinde depolanıyor. Web sitesinin alan adı adresine bağlı olarak bir email adresi alındığında, email internet üzerinden yönlendiriliyor ve alıcı sunucuda saklanıyor. Bu aşamada; sunucu yöneticileri spam filtrelerini, yedek taleplerini ve göndericinin kara listede bulunup bulunmadığını göz önünde bulunduruyor ve hangi eyleme geçileceğini belirliyor.

Email hosting hizmetleri, özel bir platform olarak yüksek teknolojili email çözümleri açısından pek çok avantaj sağlıyor. Kendi alan adı ile sınırsız email hesabı kullanma olanağı sunan LimonHost kurumsal e-posta hizmeti sayesinde kullanıcılar marka iletişimini güçlendirebiliyor ve güçlü bir kurumsal kimlik sergileyebiliyorlar. LimonHost Microsoft Exchange hizmeti Tier 3 standartlarına uygun olan Türkiye lokasyonlu sunucularda barındırılıyor.

LimonHost Exchange e-mail hizmeti POP3 & IMAP, Outlook Anywhere senkronizasyon protokollerinin kullanılmasıyla masaüstü uygulamalarında adres defterinin ve takvim kayıtlarının senkron halde tutulması mümkün olabiliyor. LimonHost kurumsal mail hizmeti ile klasörler dahil olmak üzere emaillerin tamamına, istenildiği zaman tüm cihazlardan erişim sağlanabiliyor. Gelişmiş webmail deneyimi ile PC’ye ihtiyaç duyulmadan tüm özelliklerin kullanılması mümkün olabiliyor. LimonHost kurumsal mail hizmeti; MacOS, IOS, Android, PC gibi cihazların tamamını ve bilinen tüm internet tarayıcılarını destekliyor.

Microsoft Exchange mail hizmetlerinde AntiSpam ve AntiVirüs koruması bulunuyor. Böylece gönderilen mailler spam olarak algılanmadığı gibi spam mailler gelmesinin de önüne geçilebiliyor. Kurumsal email hizmeti alan müşterilerin kurulumu ve taşınması gibi işlemler herhangi bir veri kaybı söz konusu olmadan LimonHost’un deneyimli ekibi tarafından gerçekleştiriliyor. LimonHost Outlook Web Application hizmeti sayesinde kullanıcılar mail hesabı ayarlamalarını kolaylıkla gerçekleştirebiliyorlar. Yüksek standarttaki veri merkezi olan LimonCloud’da tüm dosyalar hızlıca yedekleniyor. Kullanıcılar 50 GB depolama alanına sahip olarak sınırsız e-posta açabiliyor ve yüz binlerce ileti saklayabiliyorlar. Tüm mail bağlantıları SSL güvenlikli olarak kontrol ediliyor. Aynı zamanda ActiveSync özelliğiyle eposta, adres defteri, ajanda ve görevlere tüm mobil cihazlar ile ulaşılması mümkün olabiliyor. Modern ve kullanıcı dostu, dil desteği bulunan Web arayüzü ile kullanıcılar LimonHost ayrıcalığının tadını çıkartabiliyorlar.

Uygun Fiyatlı ve Yüksek Kaliteli Hizmetler LimonHost’ta

LimonHost alanında uzman kadrosu ve farklı konularda sunduğu sayısız çözüm sayesinde yüksek kalitede, yüksek performansa ve yüksek güvenliğe sahip hizmetler sunuyor. Bu kapsamda yer alan MsSQL hosting paketleri; bireysel başlangıç paketi, bireysel ekonomik paket, bireysel kurumsal paket ve bireysel extra paket olarak ayrılıyor. Microsoft yazılımlarını kullanarak geliştirme yapan kişilerin en çok ilgi gösterdiği hizmetlerden olan MsSQL hosting, sağladığı yüksek performans ile dikkat çekiyor.

LimonHost’tan Windows hosting hizmeti alan kullanıcılar, güçlendirilmiş Windows serverlar ile sitelerini hızlı ve güvenli bir şekilde yayınlama imkanı buluyorlar. ASP, ASP.NET ve NET CORE için en güncel versiyonların desteklendiği Windows hosting paketlerinde kullanıcılar MsSQL ve MySQL veri tabanı seçeneklerinden istediklerini kullanabiliyorlar. Ayrıca; .NET CORE 3.0, ASP.NET ve MVC frameworklerin tamamını kullanabiliyorlar. LimonHost’un tüm yedekleme altyapıları Cloud teknolojileri ile güçlendirilmiş bulunuyor.

LimonHost servis ve bakım konularındaki geniş teknik bilgisinin yanı sıra uzman kadrosunun da katkılarıyla kullanıcılarına çağın ilerisinde bir destek deneyimi sunuyor. Küçük ve orta büyüklükteki işletmelere sunulan bakım hizmeti sayesinde kullanıcıların; günlük sunucu ve son kullanıcı sorunları ile vakit harcamadan kendi işlerine odaklanması hedefleniyor. LimonHost tam zamanlı IT personeli kiralanmasından saat sınırlı desteğe kadar farklı alternatifler ile bakım anlaşması çeşitleri sunuyor.

Full bakım anlaşması hizmeti sınırsız uzaktan ve yerinde bakım anlaşması olarak tanımlanabiliyor. Sunucuyu ve genel çalışmayı etkileme olasılığı bulunan en kritik sorunlarda 7/24 destek sağlanıyor. Tam zamanlı IT personeli kiralama hizmetinde; konusunda deneyimli IT personeli şirketlerin kendi personeli gibi çalışıyor ve IT personeli takibi ve gelişimi süreçlerini bir sorun olmaktan çıkarıyor. Tam zamanlı desteğin yanı sıra uzman personel ile önceden belirlenmiş olan gün ve saatler içerisinde de sağlanabiliyor. Sayı sınırlı bakım anlaşmalarında müşterilerin ihtiyacına göre aylık bir servis sayısı belirleniyor. Hizmet kaydı tutuluyor ve bu sınırlar içerisinde kalmak kaydıyla uzaktan ya da yerinde servis hizmeti sunuluyor. Sadece uzaktan bakım anlaşması sınırlı ve sınırsız olmak üzere iki şekilde verilebiliyor. Müşteriler servis kaydı oluşturarak isteklerini belirtiyorlar. LimonHost mühendisleri de uzaktan bağlantı yöntemlerini kullanarak sorunun en kısa süre içerisinde çözümlenmesini sağlıyorlar.

On yıldan fazladır sektörde faaliyet göstermekte olan LimonHost en yeni teknolojileri kullanarak müşterilerine kaliteli ve kesintisiz hizmet vermeyi hedefliyor. LimonHost hizmetleri arasında; bulut servisleri, barındırma hizmetleri ve teknoloji danışmanlığı gibi alanlar olmakla birlikte hizmet alanları genişletilmeye devam ediyor. Bu çalışmalar sonucunda LimonHost AWS ve Microsoft gibi alanında lider markalar ile stratejik iş ortaklıkları yapıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler