Ana SayfaÜnlülerKoreli Eunja Kim'in manevi babası Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği vefat etti

İlgili Postlar

Koreli Eunja Kim’in manevi babası Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği vefat etti

Koreli Eunja Kim’in manevi babası Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği 91 yaşında tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Astsubay Süleyman Dilbirliği, Kore Savaşı sırasında ailesini savaşta kaybeden 5 yaşındaki bir kız çocuğunu sahiplenmişti. adını Ayla koyarak  onunla acı tatlı bi hikayesi oluşmuştu. ve bu öykü şuan vizyonda olan ‘Ayla’ filmine konu olmuştu.

Ayla Filminin babası Süleyman Dilbirliği hayatını kaybetti.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakımında 12 Kasım’dan bu yana tedavi görüyordu.Fakat bu duruma daha fazla dayanamayan Süleyman Dilbirliği, çoklu organ yetmezliğine sebebi ile hayatını kaybetti.

Bu arada, hastaneden yapılan açıklamada, “Solunum ve böbrek yetmezliği tanılarıyla hastanemiz yoğun bakım kliniğinde yaklaşık 30 gündür aralıklı organ destek tedavileriyle takip ve tedavi altında tutulmuştur. Ancak hastamızın son bir hafta süresince durumunun kötüye gitmesi, son 24 saat boyunca gelişen organ yetmezliği sonucunda yapılan tüm müdahalelere rağmen gazimiz vefat etmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Kore Savaşı sırasında, dünyanın öbür ucunda, anne ve babası ölmüş minik bir çocuğun hem Türkleri hem Güney Korelileri hem de Amerikalıları aynı duygularda birleştiren hikayeyi perdeye taşıyan Ayla, savaşın acı ve zor koşullarında, adı gibi ay yüzlü Ayla ile ay yıldızlı bir askerin tarihe not düşülmüş 65 yıllık hikayesini anlatıyor.

Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği’nin cenazesi yarın öğle namazında Selimiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler