Ana SayfaDünyaKlibinde Muz Yiyen Şarkıcı Shyma Ahmed 2 Yıl Hapis Cezası Aldı!

İlgili Postlar

Klibinde Muz Yiyen Şarkıcı Shyma Ahmed 2 Yıl Hapis Cezası Aldı!

Mısırlı şarkıcı Shyma Ahmed klibinde iç çamaşırı ile muz yediği için tutuklandı. 25 yaşındaki güzel şarkıcı, geçen ay yayınlanan müzik videosu nedeniyle Mısır’da mahkeme karşısına çıktı.

 

Sahne adı Shyma Ahmed olan Mısırlı şarkıcı, ülke medyasında yer alan haberlere göre, salı günü çıkarıldığı mahkeme tarafından “ahlaksızlık ve açık saçık bir film yayınlamak” suçundan mahkum edildi. Mısırlı şarkıcı, geçtiğimiz ay yayınlanan “ Sorunlarım Var” adlı şarkısının video klibiyle, Mısır’ın televizyon ve sosyal medyalarında tartışmalara yol açmıştı.

Çıkan tartışmalar nedeniyle, videoyu uygunsuz olarak gören insanlardan özür dilediğini açıklayan Shyma, sonradan kapattığı Facebook sayfasında da “Tüm bunların yaşanabileceğini, insanların böyle bana saldırabileceğini düşünmemiştim” mesajını paylaşmıştı.

 

Mısırlı şarkıcı Shyma Ahmed, video klibinde; bir sınıfta kara tahtanın önünde, kendisini öğrenci olarak hayranlıkla izleyen erkeklerin karşısında, elma, muz ve cipsleri erotik şekilde yemesi, ara sahnelere iç çamaşırlı bölümler serpiştirilmesi ve bu sahnelerin yakın çekimde gösterilmesi nedeniyle mahkeme karşısına çıktı. Klibin video yönetmeni de mahkeme karşına çıkarken, Mısır mahkemelerince hem şarkıcı Shyma’ya hem de video yönetmenine “Ahlaksızlığa teşvik” suçundan ikişer yıl hapis cezası verildi.

 

Mısır’da Shyma Ahmed İlk Değil!

Mısır’da daha önceki davalarda geçen yıl; 3 dansçı, müzik kliplerinde “ahlaksızlık yapmaktan” 6’şar ay hapis ile cezalandırılmıştı. Shyma Ahmed’den önce ise Sherine Abdel Wahab adlı şarkıcı “Nil Nehri’nden su içmenin insanı hasta edebileceğini söylemesi” nedeniyle “kışkırtıcı söylemde bulunmak” suçlamasıyla gündeme gelmişti. Sherine Abdel Wahab adlı şarkıcıya, Mısır Müzisyenler Sendikası tarafından, ülke çapında iki ay konser yasağı getirildiği duyuruldu ve şarkıcı Wahab’da yakın zamanda hakim karşısına çıkarılacak.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler