Ana SayfaKimdirİzzet Yıldızhan kimdir?

İlgili Postlar

İzzet Yıldızhan kimdir?

Ünlü türkücü 9. kez baba olunca önceki çocukları ve eşleri yeniden magazin gündemine oturan İzzet Yıldızhan kimdir? İzzet Yıldızhan nerede ve ne zaman dünyaya geldi, ünlü olmadan önce ne yapıyordu, nasıl ünlü oldu, çalışmalar? nelerdir? Detaylar haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

İzzet Yıldızhan nerede doğdu? İzzet Yıldızhan aslen nerelidir? İzzet Yıldızhan kaç yaşında? İzzet Yıldızhan hangi burç?

Ünlü şarkıcı İzzet Yıldızhan 1 nisan 1963 yılında Diyarbakır da doğdu. Aslen Diyarbakırlı olan sanatçı şua an 55 yaşında koç burcudur.

Diyarbakırlı ünlüler

İzzet Yıldızhan Kimdir?

İzzet Yıldızhan, 1 Nisan 1963 yılında Diyarbakır-Çermik ilçesine bağlı bir Zaza köyü olan Sinek’te dünyaya geldi. Suriye Zelal ve Mustafa Yıldızhan çiftinin 15 çocuğundan en küçüğüdür. Henüz 1 yaşında bir bebekken babası vefat etti. İlkokul birinci sınıftayken eğitim hayatını sonlandırmak zorunda kaldı. Ancak, ilkokul ve ortaokulu sonradan dışarıdan okuyarak bitirdi. Yedi yaşındayken bir berber dükkanında çıraklık yaparak çalışma hayatına bağladı. 10 yaşındayken kan davası yüzünden Çermik’ten ayrılmak zorunda kaldı. 5 ağabeyi ile birlikte Adana’ya gitti ve pamuk işçiliği yapmaya başladı. 13 yaşındayken kebapçı çırağı olarak çalışmaya devam etti.

Ardından kebap ustası oldu. Yine kan davası yüzünden Ankara’ya gitti ve burada mesleğine devam etti. 1980 yılında ise Ankara’da TRT sanatçılarından Fevzi Atlıoğlu ile tanışarak müzik dersleri almaya başladı. 1981 yılında Ankara Kınaı Pavyon’da sahne hayatına adım attı ve artık kebapçılığı bırakarak müzik hayatına yoğunlaştı. İzzet Yıldızhan, neredeyse Ankara’nın bütün pavyonlarında sahne aldıktan sonra Ankara Altındal Aile Gazinosu’nda sahne almaya başladı. 1989 yılında İstanbul’a çalışmaya geldi. Ancak umduğunu bulamadı ve yine Ankara’ya döndü.

1994 yılında Selami Şahin‘le tanıştı ve yeniden İstanbul’a gitti. Selami Şahin’in teklifini kabul etti ve ilk albümü “İsimsiz asker – sen yoksun” yaptı. Bu albümle çıkış yakaladı ve ünlü oldu. Ardından albüm çalışmalarına devam etti. Yıldızhan, Fahrettin Aslan’ın teklifi ile İstanbul’da ilk sahne hayatına Büyük Maksim Gazinosu’nda sahne almaya başladı.

İzzet Yıldızhan’ın albümleri

1994 – İsimsiz asker – sen yoksun

1997 – Nerelerdesin – Sevmişim Seni

1999 – Birisi 2000 – Kıyamam

2001 – Ağlattın Anamı

2002 – Ben Demiştim

2005 – Canımın İçi

2007 – Tokat

2009 – Sen Deli Misin

2013 – Sevgilim

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler