Ana SayfaDizilerİstanbullu Gelin’deki Konağın Gerçek Sırrı Ne?

İlgili Postlar

İstanbullu Gelin’deki Konağın Gerçek Sırrı Ne?

Her cuma Star TV ekranlarında akşam saat 20:00’da izleyicisiyle buluşan İstanbullu Gelin dizisindeki muhteşem görkemiyle merak konusu uyandıran konağın asıl yeri nerede ve konağın kime ait olduğu bilinmiyordu. Her cuma reyting rekorları kıran İstanbullu Gelin dizinin geçtiği yer Bursa ve İstanbul olarak biliniyor.

Diziyi şöyle bir hatırlayacak olursak; soylu zengin bir aileden gelen Esma Boran Bursalı bir kadın. Bütün çocukluğunun Bursa’daki konakta geçtiği biliniyor. Diziyi takip edenler ise bu Boranlar’ın hikayesini bir hayli heyecanla takip ediyor ve konağının aslında Bursa’da olup olmadığını merak ediyor.

Konak Esma sultan’ın üvey oğlu Adem Boran’ın çocukluğundan gelen intikam duygusuyla Boranlar’ın konağını ele geçirdi ve orada yaşamaya başladı. Evsiz kalan Boran ailesi ise İstanbul’daki halaları olan Ülfet’in evine yerleşmek zorunda kaldılar. Bu sebepten dizi İstanbul – Bursa arasında gidip geliyor. Bu da oyuncuların sürekli olarak Busa’ya gittiğini gösteriyor.

İstanbullu Gelin’in 60. bölümünde izleyiciye bir sürpriz var!

Peki Bu Konak Nerede?

Dizi sürekli Bursa ve İstanbul arasında mı çekiliyor? Oyuncular her bölüm çekimi için sürekli şehir değişikliği mi yapıyorlar? gibi sorulara verilecek tek cevap “Tabikii Hayır!”.

O ihtişamlı adeta saray yavrusu olan her köşesi özenle dekore edilmiş Bursa esintileri taşıyan bu konak aslında bir Kundura Fabrikası. Sadece İstanbullu Gelin dizisi için baştan sona inşaa edilen terkedilmiş bir kundura fabrikası. Beykoz’da bir plato üzerinde bulunan bu büyük arazi bu dizi için büyük çabalar sonucu devasa güzellikte bir konağa dönüştürüldü. O3 Medya’nın yapımcılığını üstlendiği dizideki konak inşaatı için 35 kişilik bir ekiple 5 ay süren ve Bursa evlerinin de tarihi dokusu göz önüne alınarak 800 metrekare alanı kaplayan konağın yanı sıra 1000 metrekare olan bahçesinin içinde ortasında süs havuzu, içinde kahvelerin içilip kahvaltıların yapıldığı, hoş vakitleri geçirildiği ve Esma sultanın çiçekleriyle ilgilendiği camlarla çevrili bir bahçesi var.

Bu Konak Kaç Odalı Sizce?

Bizim sayabildiğimiz ve araştırmalarımız doğrultusunda bu konakta 9 oda bulunuyor. Ayrıca büyük bir mutfağı, çalışma odaları, yemek yedikleri büyük bir yemek odası ve devasa bir salondan oluşuyor.

İstanbullu Gelin izleyicileri o konağı, konağın içindeki o Boran ailesinin biraz hüzünlü biraz eğlenceli ama her zaman daha da güçlü olan hallerini görmeyi çok seviyordu. Adeta seyircilerin gönünde taht kuran bir konak oldu. Son olarak,  tek temennimiz bu konağın tekrardan Boran ailesinin yerleşmesi.

Esma Boran’ı canlandıran İpek Bilgin Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler