Ana SayfaKimdirİsmail Altunsaray Kimdir?

İlgili Postlar

İsmail Altunsaray Kimdir?

İsmail Altunsaray Kimdir? İsmail Altunsaray Kaç Yaşında? İsmail Altunsaray Aslen Nereli? İsmail Altunsaray Hangi Burç? İsmail Altunsaray hakkında merak edilenler ve bilinmesi gerekenler detaylarıyla haberimizde…

İsmail Altunsaray Kaç Yaşında? İsmail Altunsaray Aslen Nereli? İsmail Altunsaray Hangi Burç?

19 Ağustos 1980 doğumlu olan Altunsaray, şu anda 38 yaşındadır. Aslen Kırşehirli ve aslan burcudur.

Bugün Doğan Ünlüler

İsmail Altunsaray Kimdir?

Halil İbrahim ve Kevser Altunsaray’ın oğlu olarak Kırşehir’de dünyaya gelen İsmail Altunsaray, 12 yaşında bağlama çalmaya başlamıştır. 1997’de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü’nü kazanmış ve öğrenim süresi boyunca kendi üniversitesi ve çeşitli üniversitelerde ve toplulukların ulusal ve uluslararası etkinliklerde yer almıştır.

Konservatuvar eğitimini 2002’de tamamlayan Altunsaray, 2003’te TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Birimi’ne akitli sanatçı olarak kabul edildi. Bu dönemde televizyon ve radyo programlarında icracı ve solist sanatçı olarak yer almıştır.

Yüksek lisansüstü eğitimini 2005 yılında Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Musikisi Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans Programı’nda başarıyla tamamlamıştır.

2006 yılından beri İTÜ Halk Bilimleri ve Sanatları Kulübü’nün düzenlediği, Neşet Ertaş, Musa Eroğlu, Erkan Oğur gibi ustaların da katıldığı “İTÜ Bağlama Günleri” etkinliğinde solo performanslar göstermiştir.

Avrupa’nın en prestijli konser salonlarından Berliner Philharmoniker Chamber Music Hall’de “Bozlak ve Flamenko” sentezinin gerçekleştiği konsere imza attı.

İsmail Altunsaray, Kalan Müzik şemsiyesi altında 21 Eylül 2011’de “İncidir” adlı albümünü piyasaya sunmuştur.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi TİKA’nın desteğiyle düzenlenen 9. Uluslararası Sürmeli Festivali bünyesindeki ”Nida Tüfekçi Altın Bağlama Kültür Sanat Ödülleri” ismini taşıyan organizasyonda Türk Halk Müziği İcracılık Dalı’nda 2008 yılında Teşvik Ödülü’ne layık görülmüştür.

Albümleri:

2011 – İncidir – Kalan Müzik

2016 – Derkenar – Kalan Müzik

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler