Ana SayfaKimdirİrsel Çivit Kimdir?

İlgili Postlar

İrsel Çivit Kimdir?

Yaptığı film müzikleri ile adından söz ettiren İrsel Çivit Kimdir? İrsel Çivit Kaç Yaşında? İrsel Çivit Ne Zaman Doğdu? İrsel Çivit Nerede Doğdu? İrsel Çivit Aslen Nereli? İrsel Çivit Hangi Burç? Şimdilerde güzel oyuncu Sevcan Yaşar ile yeni bir aşka yelken açan İrsel Çivit hakkında bilmek istedikleriniz Kimdir yazımızda. İşte İrsel Çivit

İrsel Çivit Kaç Yaşında? İrsel Çivit Ne Zaman Doğdu? İrsel Çivit Nerede Doğdu?

1 Ocak 1972 ‘de Diyarbakır ‘da dünyaya gelen İrsel Çivit, 49 yaşındadır…

İrsel Çivit Aslen Nereli? İrsel Çivit Hangi Burç?

Aslen Kilis ’li olan İrsel Çivit, Oğlak burcudur…

İrsel Çivit Kimdir?

Besteci ve Youtube Türkiye Müzik Direktörü İrsel Çivit, İlk orta ve lise eğitimini Kilis ’de bitirdi. Ardından özel yetenek bursu ile SNP Art Academy ’de müzik, İtalya Verona Accademia Per da opera eğitimi gördü. Doğu (şark) müziği, özellikle Avrupa ve İran olmak üzere dünya film müzikleri konusunda araştırmaları ve çalışmaları birçok gazete ve dergide yayınlanan İrsel Çivit, 2010 yılında Şems isimli ilk proje albümünü çıkardı. Konya Kültür A.Ş. için hazırlanan Kenan Işık’ın yorumladığı Mevlana adlı sahne ve albüm projesinin de librettolarını yazdı.

Koğuş Akademisi, Delisin Delisin, Olur İnşallah, Firardayız gibi komedi filmlerinden 8 Saniye gibi uluslararası biyografik filmlere Güney Amerika için çekilen Super Hereos gibi internet dizilerinden Mor Ufuklar gibi festival filmlerine kadar neredeyse her alan ve tarzda projelere imza atan sanatçının bugüne kadar aldığı ödüller arasında; geçtiğimiz yıl ‘’Chemistry and Love’’ adlı müzikal projesi ile New York’tan ‘’Best Music And Film Adaptation’’ Akademi Ödülü, bu yıl Türkiye’de Altın Defne En iyi Film Müziği ve son olarak Avrupa’nın en prestijli festivallerinden biri olarak kabul edilen Madrid Uluslararası Film Festivalinden En İyi Film Müziği Jüri Özel Ödülü yer almaktadır.

Batı ve doğu müziklerini birleştirerek modern dansçılar ile senfonik ve yerel enstrümanları bir araya getirip sahnelediği çalışmaları İtalya, İspanya, Almanya, Polonya, Fransa ve Danimarka gibi bir çok Avrupa ülkesinde etnik müzik festivallerinde sahnelendi ve ödüller aldı. Bir çok kurumsal markanın müziklerini ve müzik direktörlüğünü yapmaya devam eden İrsel Çivit, şimdilerde Eskişehir için “Yunus Emre” müzikalini ve dünya gösterimi için “Ateş Pervane ve Bizim Yunus” adlı müzikal için hazırlanıyor. 80’den fazla müzisyen, oyuncu ve dansçıyı bir araya getirip Prag ve Bilkent Senfoni Orkestrası dahil Rock-Sufi-Anadolu Halk-Etnik müzik karması ile modern ve yerel dansçılarla sahnelemek için iki yıldan uzun bir zamandır çalışmalarını sürdürmektedir.

İrsel Çivit Albümleri;

  • Şems,
  • Çocuk Şarkıları, Vol. 5,
  • Çocuk Şarkıları, Vol. 3,
  • Çocuk Şarkıları, Vol. 2,
  • Çocuk Şarkıları, Vol. 1
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler