Ana SayfaKimdirİrfan Özata Kimdir?

İlgili Postlar

İrfan Özata Kimdir?

İrfan Özata kaç yaşında? İrfan Özata aslen nereli? İrfan Özata nereli? İrfan Özata hangi burç? İrfan Özata albümleri nelerdir? İrfan Özata biyografisi? İrfan Özata kimdir? İrfan Özata’nın müzik hayatına girişi nasıl oldu? İrfan Özata’nın müzik yaptığı ünlüler? İrfan Özata’nın müzik dünyasına kattıkları İrfan Özata hakkında tüm merak ettiklerinize haberimizden ulaşabilirsiniz.


Bugün Doğan Ünlüler

İrfan Özata kaç yaşında? İrfan Özata aslen nereli? İrfan Özata nereli? İrfan Özata hangi burç?

İrfan Özata, 14 Ocak 1983’de Ordu’da dünyaya geldi. Aslen Özata, Ordulu’dur. 35 yaşında olan İrfan Özata, Oğlak burcudur.

İrfan Özata kimdir?

İrfan Özata, çok küçük yaşlarda müziğe başlamıştır. Ailesinin müziğe olan merakını fark etmeleri daha sonraki okul yıllarında öğretmenlerinin sınıfta şarkı söylemesine yardım etmeleri müziğe olan ilgisini daha da artırdı. Çocukluğunda babası ilk hediye ettiği müzik aleti darbuka olmuştur. İrfan Özata, Ortaokul yıllarında müzik öğretmenlerinin tavsiyesiyle Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri özel yetenek sınavlarına girdi ve kazandı. Lise yıllarında Klasik Batı Müziği Eğitimi’ne başladı. Küçüklüğünden beri hep keman çalmak isteyen İrfan Özata, öğretmenlerinin önerisi ile yan flütü çalmaya başladı. Bu Özata için bir dönüm noktası oldu. Dört yıl boyunca yan flüt çaldı. Bir yandan flüt çalarken aynı zamanda piyano, koro, işitme ve armoni eğitimi de aldı. Okuduğu okulun düzenlediği konserlerde solo performanslar sergiledi. Okul eğitiminin yanı sıra özel olarak düzenlenen konser ve organizasyonlarda, sahne performanslarında, serbest çalışma hayatına başladı. Eğitim hayatının devamında Bursa Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitim Fakültesi’nde devam etti. Üniversite yıllarında yan flüt çalarken sesine âşık olduğu saksafonu da çalmaya başladı. Artık iki tane çok sevdiği enstrümanı vardı.

İrfan Özata’nın müzik hayatına girişi nasıl oldu?

Eğitimi devam ederken İrfan Özata, klasik müzik konserleri vermeye devam etti, çeşitli müzisyenlerle çalışma fırsatı yakaladı. Üniversite yıllarından sonra bir diğer hayalini daha gerçekleştirdi ve İstanbul’a taşındı. İstanbul’da çalışma hayatına devam etti. Çalışma hevesi ve sevgisi onu başarılı müzisyenlerle ortak projelerde buluşturdu. Birçok sahne performanslarında bulundu. İrfan Özata, aynı zamanda albüm çalışmalarında yan flüt ve saksafon çaldı.

İrfan Özata’nın müzik yaptığı ünlüler

Kutsi, Ziynet Sali, Fatih Ağızkalı, Fettah Can, Burcu Tatlıses, Betül Demirkol, Akide Proje, Gürol Ağırbaş, Düş Sokağı Sakinleri, Yeni Türkü ve birçok değerli sanatçıyla ortak işlerde çalışma imkanı buldu.

İrfan Özata’nın müzik dünyasına kattıkları

Özellikle Soul, Jazz ve Funk gruplarında çalmaktan büyük zevk duyan İrfan Özata ilk single çalışması Yanlış Fotoğraf ile sevenlerinin karşısına çıktı. 2013 Kasım ayında ise ilk albümü Hayat Okulu’nu çıkarmıştır. İlk klip şarkısı Tuhaf Geliyor ile milyonları kendine hayran bırakan İrfan Özata’nın ikinci klibi 1 yıl aradan sonra Hasret Türküsü’ne çekilmiştir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler