Ana SayfaÜnlülerİngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Hayatını Kaybetti!

İlgili Postlar

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Hayatını Kaybetti!

İngiltere Kraliçesi 2 Elizabeth, sağlık sorunları nedeniyle doktorlar tarafından gözetim altına alınmıştı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen İngiltere kraliçesi Elizabeht hayatını kaybetti. Kraliçe’nin ölümü ‘Londra Köprüsü yıkıldı’ parolasıyla duyuruldu. Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere’nin yeni kralı ve devlet başkanı olması gündeme geldi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Hayatını Kaybetti!

Buckingham Sarayı,2. Elizabet’in sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine kraliyet ailesinin üyelerinin yanına koştuğu İskoçya’daki yazlık ikametgah Balmoral Kalesi’nde öldüğünü duyurdu. Kraliçe’nin ölümü ‘Londra Köprüsü yıkıldı’ parolasıyla duyuruldu.

AİLEDEN İLK ÖLÜM MESAJI GELDİ!

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral’da huzur içinde öldüğü haberi tüm dünyaya duyuruldu. Kral ve Kraliçe Eşi bu akşam Balmoral’da kalacak ve yarın Londra’ya döneceği ve perşembe günü  Perşembe, Prens Charles için Kral, eşi Camilla için ise Kraliçe Eşi unvanı kullanılacağı açıklandı.

İkinci. Elizabeth için Buckingham Sarayı’ndan bayraklar yarıya indirildi. Prens Charles yaptığı ilk açıklamada, “Sevgili annemin ölümü benim için çok üzücü” söyleminde bulundu.

GALLER PRENSİ CHARLES YENİ KRAL OLDU

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere’nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu.

TRUSS AÇIKLAMA YAPTI!

Truss basın açıklamasında; Aldıkları haberden sonra büyük bir şok yaşadıklarını ve yıkıldıklarını söyleyip, Kraliçe’nin ölümünün tüm ulus ve dünya için büyük şok olduğunu, Kraliçe 2. Elizabeth, modern Britanya’nın üzerine inşa edildiği kaya olduğunu,. Ülkeleri için onun saltanatı altında büyüdüğü ve geliştiğini, İngiltere, onun sayesinde bugün büyük bir ülke, İkinci Dünya Savaşı’ndan hemen sonra tahta çıktığını, Yedi ülkeden oluşan küçük bir gruptan, dünyanın her kıtasını kapsayan 56 ulustan oluşan bir aileye kadar Milletler Topluluğu’nun gelişimini desteklediğini, artık modern, gelişen, dinamik bir millet olduklarını, Kraliçe II. Elizabeth bize ihtiyacımız olan istikrarı ve gücü sağladığını, söyleyip, Onun o, Büyük Britanya’nın ruhuydu ve bu ruh devam edeceği söylemlerinde bulundu.

KRALİÇE 2. ELİZABETH BÜYÜK BİR MİRAS BIRAKIYOR!

Küçük yaşta hemde kraliçe olarak tahta geçen Elizebeht tam 70 yıl tahta kaldı.
Hafta başında kendisi İngiltere’nin 15. Başbakanı olarak göreve atadığını belirten Başbakan Truss, “Hayatı boyunca 100’den fazla ülkeyi ziyaret etti ve dünya çapında milyonlarca insanın hayatına dokundu. Önümüzdeki zor günlerde olağanüstü hizmet ömrünü kutlamak için, Birleşik Krallık, Milletler Topluluğu ve dünya çapındaki dostlarımızla bir araya geleceğiz. Büyük bir kayıp günü ama Kraliçe II. Elizabeth büyük bir miras bırakıyor” ifadelerinde bulundu.

RAL 3. CHARLES DESTEKLENMEYECEK Mİ?

Başbakan Truss, Taç, bin yıldan fazla bir süredir olduğu gibi, yeni hükümdarımıza, yeni devlet başkanımıza geçtiğini, Kral 3. Charles. Kralın ailesiyle birlikte annesinin yasını tutuğunu ve yas tutarken onu desteklemek için halk olarak bir araya gelmeyeceklerini açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler