Ana SayfaKimdirİlyas İlbey Kimdir?

İlgili Postlar

İlyas İlbey Kimdir?

Ünlü Tiyatrocu Yasemin Yalçın’la birlikte oynadığı Kakılmış ve İtilmiş skeçiyle üne kavuşan İlyas İlbey Kimdir? İlyas İlbey nerede doğmuştur ve kaç yaşındadır? İlyas İlbey hangi burçtur ve yer aldığı projeler nelerdir? İlyas İlbey hakkında merak edilen tüm bilgileri Kimdir Haberimizden okuyabilirsiniz, İşte İlyas İlbey..

İlyas İlbey Nerede Doğdu? İlyas İlbey Aslen Nereli?

İlyas İlbey Hangi Burç? İlyas İlbey’in Tam Adı Nedir?

İlyas İlbey 1 Ocak 1951 yılında Kastamonu’nun Araç ilçesi Çaybaşı köyünde dünyaya gelmiştir. Aslen Kastamonulu olan İlyas İlbey’in tam adı İlyas Namazcı’dır. Şu an 67 yaşında olan İlyas İlbey oğlak burcudur.

İlyas İlbey Kimdir?

İlyas İlbeyin babası pasta ustası olduğu için İlyas İlbey çocukluğunu ailesi ile birlikte İzmitte geçirdi. İlk ve Orta öğretimini İzmitte geçiren İlyas İlbey, tiyatro ile ilkokulda tanıştı. Honda iki Çocuk adlı çocuk oyununda ki hancı rolüyle ile tiyatro tozunu yutmuştur. Lise öğretimindeyken Öğretmen lisesinde olmasına rağmen bir çok oyunda oynamıştır.

İlyas İlbey’in Kariyeri;

İlyas İlbey Öğretmen lisesinden sonra İstanbul Belediye Konservatuvar tiyatro bölümünde eğitimine devam etti. İlyas İlbey Yıldız Kenter ve Müşfik Kenter’in öğrencisiykende Konservatuvarda okurken Enis Fosforoğlu ve Kenter Tiyatrosunda tiyatro sahnesinde oynadı.

Yıldız Kenter ve Müşfik Kenter arasındaki tartışma sebebiyle Konservatuvarın üçüncü sınıfındayken ayrıldı sonrasında sınavla Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarına hak kazanarak eğitimini tamamladı ve mezun oldu.

İlyas İlbey eşi Yasemin Yalçın ile beraber Bakırköy Belediye Tiyatrosunu kurdu. Daha sonra Bakırköy tiyarosunu özel tiyatro olması sebebiyle buradan ayrıldı ve 1991 yılında eşi Yasemin Yalçın ile birlikte Yasemin Yalçın Tiyatrosunu kurdular. Özellikle Komedi türünde başarılı olan ünlü iklili Yılmaz Erdoğan’la olan aralarındaki sürtüşme sebebiyle Yasemin Yalçın tiyatrolarını kapatıp televizyona yöneldiler. Ünlü Senarist Gani Müjde ile başardıkları ince ince Yasemince projesi ile televizyonda çok tutuldu. İlyas İlbey Eşi Yasemin Yalçın’ı memeleketi olan Kastamonu’ya götürüp Haydar’ın Şerifecik lakaplı köylü kadınıyla tanıştırdı. Yasemin Yalçın, köylü kadını Kakılmış rolüyle hayat vererek üne kavuşturdu. İlyas İlbey’de İtilmiş rolüyle Türk izleyicisinin yıllarca gönlünde taht kurmayı başarmıştır.

Yıllar sonra tiyatro sahnesiyle izleyicinin karşısına çıkmak için sabırsızlanan Ünlü sanatçı İlyas İlbey’e bundan sonraki projelerinde Magazin Haberleri Ailesi olarak başarılarının devamını dileriz.

İlyas İlbey’in Yer Aldığı Projeler;

  • Öyle Olsun
  • Mahallenin Muhtarları
  • Haşlama Taşlama
  • Mihrap Yerinde
  • Sana Bayılıyorum
  • İnce İnce Yasemince
  • Çocuklar Duymasın
  • Manda Yuvası
  • Mandıra Filozofu

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler